First Lady Trump'tan Saadet Öğretmene Övgü: Çok Güzel İnsansınız - Son Dakika
Güncel

First Lady Trump'tan Saadet Öğretmene Övgü: Çok Güzel İnsansınız

ABD Dışişleri Bakanlığı'nca en cesur kadın seçilen öğretmen Saadet Öğretmen, First Lady Trump'un kendisine "Çok güzel insansınız. Harika insansınız. Güzel bir iş yaptınız" dediğini anlattı.

30.03.2017 12:23  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, okul müdürünün, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmasına karşı mücadele veren, konuyu kamuoyuna taşıyan, bu çabasıyla ABD Dışişleri Bakanlığı'nca en cesur kadın seçilen öğretmen Saadet Özkan, ödül gecesine ilişkin First Lady Melania Trump'la buluşmasını anlattı. Beyaz Saray'daki tören öncesinde özel bir odada Fist Lady ile buluştuklarını, sohbet edip fotoğraf çektirdiklerini anlatan Saadet Öğretmen, candan ve içten olduğunu söylediği Trump'un kendisine, "Çok güzel insansınız. Harika insansınız. Güzel bir iş yaptınız" dediğini söyledi. Saadet Öğretmen ABD'de çeşitli konferanslar vereceğini ve bir ödül törenine daha katılacağını da açıkladı.

DÜNYADAKİ 13 CESUR KADINDAN BİRİSİ OLDU

Tacize uğrayan öğrencilerine destek veren Saadet Özkan, ortaya çıkardığı olaydan 4 ay sonra büyük bir trafik kazası geçirdi. 6 ay tedavisi süren, bir yıl da evde dinlenmek zorunda kalan evli, 1 çocuk annesi Saadet Öğretmen, sağlığına kavuştuktan sonra tacize uğrayan öğrencileri için mücadelesine kaldığı yerden devam etti. Taciz olayını, Türkiye'nin gündemine taşıyan Saadet Özkan, yurt içinden değil, diğer ülkelerin yetkililerinin de dikkatini çekti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin önerisiyle ABD Dışişleri Bakanlığı'nın koordine ettiği Uluslararası Cesur Kadın ödüne aday gösterildi. Binlerce kadın arasından yapılan oylama sonrasında Saadet Öğretmen, dünyadaki en cesur 13 kadından biri oldu. Farklı ülkelerden seçilen kadınlarla Washington'daki ödül gecesine katıldı.

FIRST LADY'LE BAŞBAŞA GÖRÜŞME

Hak ettiği ödülle büyük ilgi gören, övgü alan Saadet Öğretmen, ödül gecesini DHA muhabirine anlattı. Tören öncesinde büyük heyecan yaşadığını söyleyen Saadet Özkan, Beyaz Saray'daki ödül gecesi öncesinde ABD First Lady Melania Trump'la da biraraya geldi.

Balo salonunun yarısı kadar bir odada gerçekleşen buluşmada sadece, Saadet Öğretmenin yanı sıra cesur kadın ödülüne layık görülen diğer 12 kadın ile First Lady ve yardımcıları bulundu. Ödül alan kadınlarla tek tek ilgilenen First Lady Melania Trump, Saadet Öğretmen'e de büyük ilgi gösterdi. Beyaz Saray'daki tören öncesinde özel bir odada Fist Ladyle buluştuklarını, sohbet ettiklerini söyleyen Saadet Özkan, güvenlik gerekçesiyle hiçbir elektronik cihazın içeriye alınmadığını, sadece Trump'un ekibinin fotoğraf çektiğini söyledi. Melania Trump'un çok candan ve içten olduğunu söyleyen Saadet Özkan, First Lady'nin kendisine, "Çok güzel insansınız. Harika insansınız. Güzel bir iş yaptınız" dediğini ifade etti.

Burada yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrasında, hep birlikte balo salonuna geçtiklerini söyleyen Saadet Öğretmen, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de kendilerine çok iyi ev sahipliği yaptıklarını vurguladı.

"ADI GİBİ MUTLULUK YAYAN" OLARAK ANONS EDİLDİ

Okul öncesi eğitimi öğretmenliğinin yanı sıra yaşam koçluğu ve kişisel gelişim uzmanlığı gibi uzmanlık eğitimleri de alan Saadet Öğretmen, ödül aldığı anlarda büyük heyecan yaşadığını, bir kadın olarak kız öğrencileri adına gösterdiği çabanın dikkat çekmesinin bundan sonra yaşanacak olaylar için de örnek olacağını anlattı. Gecede Saadet Özkan, en çok etkilendiği anlardan birisinin de, 'adı gibi mutluluk yayan kadın' şeklinde anons edilmesi ve 'Türkiye'den bir öğretmen, öğrencileri için mücadele verdi, farkındalık sağladı, ilham veren kadın' sözleriyle kendisinin davetlilere tanıtılması olduğunu ifade etti. Törenden sonra yemek yediklerini, bu anlarda da dünyanın farklı ülkelerinden gelen kadınlarla birarada bulunan Saadet Özcan, 8 Nisan tarihine kadara farklı üniversitelerde mücadelesini anlatacağı konferanslar verecek, bir ödül törenine daha katılacak.

First Lady Trump\'tan Saadet Öğretmene Övgü: Çok Güzel İnsansınız
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel First Lady Trump'tan Saadet Öğretmene Övgü: Çok Güzel İnsansınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.


Advertisement