Fırtına", Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Esti - Son Dakika
Yerel

Fırtına", Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Esti

Spor Toto Süper Lig'de Balıkesirspor'u sahasında 3-2 mağlup eden Trabzonspor, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda son yılların en başarılı grafiklerinden birini sergiledi.

24.05.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'de Balıkesirspor'u sahasında 3-2 mağlup eden Trabzonspor, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda son yılların en başarılı grafiklerinden birini sergiledi.

Bordo-mavililer, kendi evinde 17 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 39 puan toplayarak, son 10 sezonun en iyi ikinci iç saha performansını gösterdi.

Süper Lig'de 2010-2011 sezonunu 82 puanla tamamlayan ve iç sahada 17 maçta 40 puan elde eden Karadeniz ekibi, söz konusu sezonun ardından 39 puanla ikinci başarılı sezonunu geride bıraktı.

Bu sezon 39 puan toplayan Trabzonspor, 2013-2014 sezonunda 34, 2012-2013'te 31, 2011-2012'de 32, 2010-2011'de 40, 2009-2010'da 36, 2008-2009'da 32, 2007-2008'de 33, 2006-2007'de 34, 2005-2006 sezonunda da 28 puan toplamıştı.

-İç saha maçları

Karadeniz ekibi, evinde Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Gaziantepspor ile berabere kalırken, Mersin İdmanyurdu, Torku Konyaspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor, Medicana Sivasspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor, İstanbul Başakşehir, Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediyespor, Galatasaray, Bursaspor ve Balıkesirspor'u mağlup etti. Bordo-mavili takım, sahasındaki iki yenilgisini Eskişehirspor ve Beşiktaş maçlarında yaşadı.

Sahasındaki 17 maçta 38 gol atan bordo-mavililer, maç başına 2,24  gol ortalaması yakalarken, Bursaspor'un ardından evinde en fazla gol kaydeden ikinci ekip konumunda bulunuyor.

Puanların büyük bölümü sahasında

Ligde 56 puanı bulunan Trabzonspor, puanlarının büyük bölümünü sahasında elde etti.

Bordo-mavililer, sahasında 39 puan  toplayarak, ligin iç sahada en fazla puan toplayan takımların başında gelirken, deplasmanda ise 17 puanda kaldı.

17 maç

Trabzonspor'un bu sezon ligde sahasında oynadığı 17 maç ve aldığı sonuçlar şöyle:

Trabzonspor-Fenerbahçe............................: 0-0

Trabzonspor-Kasımpaşa.............................: 1-1

Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu................: 3-1

Trabzonspor-Gaziantepspor........................:  4-4

Trabzonspor-Torku Konyaspor....................:  3-2

Trabzonspor-Gençlerbirliği..........................: 4-1

Trabzonspor-Çaykur Rizespor....................: 3-2

Trabzonspor-Eskişehirspor.........................: 1-4

Trabzonspor-Medicana Sivasspor..............:  3-1

Trabzonspor-SAİ Kayseri Erciyesspor........: 2-1

Trabzonspor-İstanbul Başakşehir...............: 3-2

Trabzonspor-Kardemir Karabükspor...........: 3-2

Trabzonspor-Akhisar Belediyespor.............: 2-0

Trabzonspor-Galatasaray...........................: 2-1

Trabzonspor-Beşiktaş.................................: 0-2

Trabzonspor-Bursaspor..............................:  1-0

Trabzonspor-Balıkesirspor..........................: 3-2

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fırtına', Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement