Fırtına Nedeniyle Yıkılan Minarenin Yerine Yenisi Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Fırtına Nedeniyle Yıkılan Minarenin Yerine Yenisi Yapılacak

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Merkez Camisi'nin fırtına nedeniyle büyük ölçüde yıkılan minaresinin yerine yenisi yapılacak.

25.08.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Merkez Camisi'nin fırtına nedeniyle büyük ölçüde yıkılan minaresinin yerine yenisi yapılacak.

Çubuk'ta 15 Ağustos'ta etkili olan fırtınada büyük ölçüde yıkılan minarenin yapılan incelemeler sonucu tamamen yıkımına karar verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ve Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından vinç yardımıyla, minarenin üst kısmından yıkımına başlandı.

Yıkım çalışmalarının yaklaşık 5 gün sürmesi bekleniyor.

Etrafında güvenlik şeridi oluşturulan cami, çalışmalar nedeniyle bir hafta boyunca ibadete kapatıldı.

Merkez Camisi Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Hayati Kocademirci, belediyenin, esnafın ve vatandaşların yardımıyla kısa sürede yeni minare yapacaklarını söyledi.

Cami imamı Lokman Öztürk ise "Büyükşehir Belediyemizin ve Çubuk Belediye Başkanlığımızın iş birliğinde minaremizin yıkımına başlandı. Yıkımın 4-5 gün sürebileceğini yetkililer ifade ediyor. Çalışmalar nedeniyle caminin bir müddet ibadete kapatılması uygun görüldü. Minaremiz tekrar inşallah yapılacak. Halılarımızın ön kısmı, ses sistemimiz, iç tarafta bulunan hat yazıları, çatı ve boyası zarar görmüş durumda. Müftülüğümüz, kaymakamlığımız, belediyemiz ve derneğimiz iş birliğiyle istişare ile bunları yapacağız inşallah" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fırtına Nedeniyle Yıkılan Minarenin Yerine Yenisi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement