Fırtına Vatandaşları Olumsuz Etkiledi! - Son Dakika
Güncel

Fırtına Vatandaşları Olumsuz Etkiledi!

Tunceli’de 3 gündür devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

07.01.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Tunceli genelinde 251 köy yolu ulaşıma kapanırken, Tunceli-Pülümür- Erzincan karayolunda da ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Pülümür ilçesinde yağış nedeniyle çok sayıda araç yolda mahsur kalırken, kent merkezindeki bazı mahalleler ile 5 ilçe ve bağlı köylere elektrik verilemiyor. 3 gündür ilçede mahsur kaldığını belirten Metin Karamanlı, "Yüküm bozulacak yük Pazartesi günü teslim etmem gerekiyordu ancak hala buradayım. Bizim bu mağduriyetimizi kim giderecek, ne yapacağız. Yemek yiyecek paramız dahi kalmadı. Mağduriyetimizi kim giderecekse bir an önce gidersin” dedi.

Tunceli merkez İnönü Mahallesi’nde bulunan bir çok konutun çatısı da dün meydana gelen fırtınada uçtu. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde hasar tespit çalışmalarına başladığı öğrenilirken, çatıları uçan ev sahipleri güvenlik önlemi almadan kendi imkanlarıyla onarım yapmaya çalışıyor.

Kendi imkanlarıyla oturdukları binanın çatısını onarmaya çalışan Erdem Beytimur, "2 günden bu yana mağdur olduk. Evimiz su altında, eşyalarımız su içinde. Kendi imkanlarımızla çatılarımızı onarmaya çalışıyoruz. Yetkililer dün akşam geldi gitti. Bu insanlar burada ne yapıyor diyen yok. Kendi imkanlarımızla onarıyoruz. Ne yapalım dışarıda mı kalalım” şeklinde konuştu. 

Dün çok korktuklarını belirten Hatice Kutad ise evlerinin hasar gördüğünü, ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.

ERCAN TOPAÇ

Fırtına Vatandaşları Olumsuz Etkiledi!
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fırtına Vatandaşları Olumsuz Etkiledi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement