Fırtına ve Sağanak Etkili Oldu - Son Dakika
Güncel

Fırtına ve Sağanak Etkili Oldu

Görüntü Dökümü : Minaresi devrilen camiden görüntüler Zarar gören seradan görüntüler Kentte devrilen ağaç ve trafik levhaları Hasar gören iş yeri ve araçlardan görüntüler Vatandaşlarla röportaj Antalya'da fırtına ve sağanak etkili oldu Demre ilçesinde hortum nedeniyle bazı evlerin camlarının patlaması sonucu 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı Aksu ilçesinde bir caminin minaresi hortum nedeniyle devrildi, Kepez ilçesinde de bir yurda ait kermes çadırı çöktü Demre Kaymakamı Uz: "Tam bilinmemekle birlikte 800 ile bin dönüm arasında alanda zarar var" Antalya'da kuvvetli rüzgar ve sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

17.01.2016 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Minaresi devrilen camiden görüntüler

Zarar gören seradan görüntüler

Kentte devrilen ağaç ve trafik levhaları

Hasar gören iş yeri ve araçlardan görüntüler

Vatandaşlarla röportaj

Antalya'da fırtına ve sağanak etkili oldu

Demre ilçesinde hortum nedeniyle bazı evlerin camlarının patlaması sonucu 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı

Aksu ilçesinde bir caminin minaresi hortum nedeniyle devrildi, Kepez ilçesinde de bir yurda ait kermes çadırı çöktü

Demre Kaymakamı Uz:

"Tam bilinmemekle birlikte 800 ile bin dönüm arasında alanda zarar var"

Antalya'da kuvvetli rüzgar ve sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Hortum oluşan Demre ilçesinde cam kırılması sonucu 10 kişi hafif yaralandı, Aksu ilçesinde minare devrildi, Kepez ilçelerinde yurda ait kermes çadırı çöktü.

Antalya'da güney yönlerden esen rüzgarın hızı saatte 60 kilometreye kadar çıktı. Kentte son 24 saatte en yüksek yağış, metrekareye 110 kilogram ile Döşemealtı ilçesine düştü. Antalya merkezinde ise metrekareye düşen yağış miktarı 32 kilogram oldu. Meteoroloji yetkilileri, bölgede lodosun yarın gün boyunca devam edeceğini, yağışların ise bu geceden itibaren Antalya'nın doğu ilçelerine kayacağını bildirdi.

Rüzgarın etkisiyle kent merkezinde reklam tabelaları, ağaçlar devrildi. Aralıklarla yağan sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu.

Cemaat dağıldıktan 10 dakika sonra minare devrildi

Aksu, Demre ve Kepez ilçelerinde hortum etkili oldu. Aksu ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nin minaresi yatsı namazından sonra devrildi. Minarenin cemaatin dağılmasından 10 dakika sonra devrilmesi, büyük bir kazayı önledi. Aksu Belediyesi İtfaiye ekipleri bölgede temizlik yaptı. Caminin bir penceresinin camları da rüzgar nedeniyle kırıldı. Aksu ilçesinde çok sayıda sera da hortum nedeniyle hasar gördü.

Kepez ilçesinde etkili olan hortum nedeniyle D400 karayolunun çevresinde çok sayıda ağacın devrildiği görüldü. Hortumda bazı evlerin çatıları uçarken, bazı işyerlerinin ve durakların da camları kırıldı.

Aracı binanın çatısından düşen parçalarla hasar gören Osman Demirci, misafirliğe geldiğini, bu olayla karşılaştığını söyledi. İsmail Nayman adlı vatandaş ise "Hortum ağaçları devirerek buraya taşımış" dedi.

Kermes alanında çadır çöktü

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgarın özellikle Habipler, Sütçüler ve Yeşildere mahallelerinde etkili olduğunu bildirdi. Bu mahallelerde bazı binaların çatılarının uçtuğunu belirten Kısa, Kepez ilçesinde bir yurda ait kermes alanında kurulan çadırın da rüzgarın etkisiyle çöktüğünü ifade etti.

Yağış nedeniyle kent genelinde büyük bir olumsuzluk yaşanmadığının altını çizen Kısa, "Şu anda tüm ekibimiz çalışıyor. Ekiplerimiz, hava şartları normale dönene kadar çalışmaya devam edecek" dedi.

Demre'de 10 yaralı, seralarda zarar var

Demre Kaymakamı Murat Uz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Alakent, Köşkerler, Büyükkum ve Küçükkum mahallelerinde akşam saatlerinde hortum meydana geldiğini bildirdi.

Hortumda cam ve plastik seralarda hasar oluştuğunu belirten Uz, kaymakamlık bünyesinde kriz merkezi oluşturduklarını ve bölgede ilk incelemelerini yaptıklarını anlattı. Hortum nedeniyle bazı evlerin camlarının patlaması sonucu 10 kişinin vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandığını kaydeden Uz, yaralıların tamamının ayakta tedavi edildiğini açıkladı.

Kaymakam Uz, hortumda Atatürk Ortaokulunun çatısının uçtuğunu ve camlarının kırıldığını belirterek, okulun yarın bir gün süreyle tatil edildiğini ifade etti. İlçede bazı mahallelere elektrik verilemediğini, mahallelerde bazı direklerin de devrildiğini belirten Uz, şöyle konuştu:

"Hasar tespit çalışmaları yarın sabah saatlerinden itibaren başlayacak. Şu anda ilçe genelinde durum normale döndü. Seraları tamamen kullanılamayacak durumda olan vatandaşlarımız var. Onlarla ilgili de hızlı bir şekilde tespit çalışmalarını yapıp bakanlıktan yardım taleplerini ileteceğiz. Gerekli incelemelerimizi yaptık. Vatandaşı mağdur etmemek için ne gerekiyorsa yapacağız. Hortumda 260 çiftçimizin zarar gördüğünü tahmin ediyoruz. Tam bilinmemekle birlikte 800 ile bin dönüm alanda zarar var. Yaralanan 10 kişi ayakta tedavi edildi. Ciddi yaralımız yok. Diyebiliriz ki herhangi bir can kaybı olmaması bu kadar sıkıntılı bir hortumda en büyük sevinç kaynağımız."

Kaymakam Uz, hasar gören bölgelerde vatandaşlara gıda yardımı yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fırtına ve Sağanak Etkili Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement