FİS Snowboard PGS World Cup 27 Şubat'ta Erciyes'te - Son Dakika
Güncel

FİS Snowboard PGS World Cup 27 Şubat'ta Erciyes'te

FİS Snowboard PGS World Cup 27 Şubat\'ta Erciyes\'te

'FIS Snowboard PGS Dünya Kupası'nın final etabı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.'nin destekleriyle, 27 Şubat günü Erciyes Develi Kapı'da gerçekleşecek.

11.02.2016 14:19  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes etabı tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, olimpik sporcuların final etabında yer alacağını söylerken, "Gelecek yıllarda da bu tarz spor aktivitelerine ev sahipliği yapmak ve etkinliklerde yarışacak Türk sporcularla şampiyonluk yaşamak istiyoruz" dedi. Böyle bir sportif faaliyete ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, "Bu yarış kentimizin ulusal ve uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacağı gibi ekonomik açıdan da kentimiz açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.

Türkiye'de spor kültürünün geliştirilmesi adına önemli adımlardan biri olan 'FIS Snowboard PGS Dünya Kupası Erciyes Etabı'nın tanıtım toplantısı 11 Şubat Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. 'FIS Snowboard PGS Dünya Kupası Erciyes Etabı'nın tanıtım toplantısına, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ve Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu katıldı.

27 Şubat Cumartesi günü Erciyes Develi Kapı'da dünyanın en iyi 120 snowboard sporcusunu buluşturacak yarış, aynı zamanda kristal küre ödülünü kazanacak sporcuyu da belirleyen etap olacak.

Türkiye Kayak Federasyonu'nun vizyonu doğrultusunda, 2014 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen 'FIS Snowboard PGS Dünya Kupası'nda yakalan başarıya dikkat çeken Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, "Bu defa Türkiye'de ilk kez bir kış sporu merkezinde FIS Snowboard PGS Dünya Kupası gerçekleşecek ve dünyanın olimpik snowboard sporcuları bu yarışta yer alacak. Kış sporlarının en heyecanlı ve en zevkli dallarından biri olan snowboard yarışlarına ev sahipliği yapmayı çok önemsiyoruz. Türk sporcularının ve seyircisinin bu spora olan ilgilerini artırmayı hedefliyoruz. Federasyon olarak hedefimiz, yetenekli gençlerimizi ülkemize ve kayak dünyasına kazandırmak. Gelecek yıllarda da bu tarz spor aktivitelerine ev sahipliği yapmak ve etkinliklerde yarışacak Türk sporcularla şampiyonluk yaşamak istiyoruz" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, böyle bir sportif faaliyete ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek şöyle devam etti: "Bu yarış kentimizin ulusal ve uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacağı gibi ekonomik açıdan da kentimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca gençlerin ve seyircilerin sportif farkındalığının artmasına yönelik her türlü organizasyona destek vermeyi bir görev olarak görüyoruz. Bu yarış için çalışmalarımızı en iyi şekilde gerçekleştiriyor ve ciddi bir emek harcıyoruz. Güzel bir final etabı yaşayacağımızı düşünüyorum. Tüm Kayseri halkının bu turnuvaya yürekten destek vereceğine ve yarışlara gereken ilgiyi göstereceğine canı gönülden inanıyorum."

Kayseri'nin giderek bir turizm kenti haline geldiğini söyleyen Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, her geçen gün yurt içi ve yurt dışından gelen taleplerin arttığını belirtti. Cıngı, "Erciyes, Kayseri'nin göz bebeğidir. Erciyes dağını dünyanın en büyük kayak merkezlerinden birisi ve hatta kış turizminin vazgeçilmez markalarından biri yapmayı hedefliyoruz. Bu tip organizasyonlar da çok önemli. Şehre ekonomik katkılarının yanı sıra kültürel olarak da büyük katkısı oluyor. İlk kez Erciyes'te bir dünya kupası gerçekleşecek ve bunun altından başarıyla kalkacağımızdan eminim" dedi.

'FIS Snowboard PGS Dünya Kupası'nın Final Etabı'nın organizasyonunu üstlenen Playmaker'ın Ajans Başkanı Kerem Mutlu ise, "Dünyanın en iyi snowboard sporcuları bu yarışta yer alacak ve kristal küre ödülünü kazanacak sporcuyu da Erciyes'te gerçekleşecek yarış belirleyecek. Bu finalin oynanmasında 2014 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen 'FIS Snowboard Dünya Kupası'nda gerçekleştirilen organizasyonun da payı büyük. Erciyes'te böylesine büyük bir turnuvayı düzenlemekten dolayı inanılmaz sevinçliyiz" dedi.

27 Şubat'ta, Develi Kapı, Erciyes/ Kayseri'de düzenlenecek FIS SNOWBOARD PGS WORLD CUP çerçevesinde çeşitli konserler ve etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel FİS Snowboard PGS World Cup 27 Şubat'ta Erciyes'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.

  • Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı
    22:50 Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün köprüden uçuruma düştüğü ve alev aldığı iddia ediliyor. Ulaştırma Bakanı, kaza bölgesinde kapsamlı bir soruşturma yapılacağını söyledi.


Advertisement