FİSKOBİRLİK Tahmini Fındık Rekoltesini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

FİSKOBİRLİK Tahmini Fındık Rekoltesini Açıkladı

FİSKOBİRLİK Tahmini Fındık Rekoltesini Açıkladı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), Türkiye'nin 2014 yılı tahmini fındık rekoltesini 430 bin ton olarak açıkladı.

10.07.2014 15:19  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl Türkiye'de fındık rekoltesi ve üretimiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kendi bünyelerinde çalışan tarım danışmanlarınca her yıl olduğu gibi bu yıl da rekolte tespit çalışmaları yaptıklarını ifade eden Bayraktar, "Yaklaşık 90 tarım danışmanımız bütün bölgeleri dolaştı çalışma yaptı, bugün itibarıyla 430 bin ton civarında fındık rekoltesi görünüyor. Rekolte bundan sonra yukarı çıkmaz, aşağı da inebilir. Fındıkla ilgili, fındığın üretim ve toplanması gibi epey bir süreç var" dedi.

"Türkiye'ye 600 bin ton civarında fındık lazım"

Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çalışmasında 390 bin ton civarında, ihracatçılarda ise 500 bin ton civarında rekolte tespit edildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Tabi şunu artık anladık. Herkes bulunduğu pozisyona göre bir açıklama yapmaya çalışıyor. FİSKOBİRLİK'in asli görevi üreticiyi doğru bilgilendirmek, olanı söylemek. Biz arazide bir çalışma yaptık, bugün itibarıyla 430 bin ton civarında tahmini fındık rekoltesi tespit ettik. Tabi rekolte fiyatlara nasıl yansır, dünyaya nasıl yansır önemli. Bir kere rekolte çok düşük, onu söylemek lazım. Daha önce de söyledim, Türkiye'de fındık fazlalığı yoktu, yaklaşık 600 bin ton civarında Türkiye'ye ihraç ve iç tüketim anlamında fındık lazım zaten." - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel FİSKOBİRLİK Tahmini Fındık Rekoltesini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement