Fıstık Park, Alanında Dünyada Bir İlk - Son Dakika
Yerel

Fıstık Park, Alanında Dünyada Bir İlk

Fıstık Park, Alanında Dünyada Bir İlk

Vizyon projeleriyle adından sıkça söz ettiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 1.etabı tamamlanan Fıstık Parkta Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’la birlikte incelemelerde bulundu.

03.07.2016 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vizyon projeleriyle adından sıkça söz ettiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 1.etabı tamamlanan Fıstık Parkta Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'la birlikte incelemelerde bulundu.

Vatandaşın sevgi seliyle karşılaşan Şahin ve Erdoğan parka sahip çıkılmasını istediler. Fıstık Park'ın Gaziantep ve Türkiye için önemli bir vizyon oluşturduğunu ifade eden vatandaşlarda "Fıstığın nasıl yetiştiğini görme şansı yakaladık. Fıstık Park adeta Gaziantep'in denizi gibi oldu. Yeni bir soluk, yeni bir tesise kavuştuk Başkanımız Fatma Şahin'e teşekkür ederiz" yorumunu yaptılar.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü'nün yerinin parka dönüştürülmesiyle hizmete açılan Fıstık Parkta incelemeler yaptı. Yapımı tamamlanarak hizmete girdikten sonra Gaziantep'in ve bölgenin en önemli parkları arasına giren Fıstık Parkı ziyaretçi akınına uğrarken, vatandaşlar gecenin geç saatlerinde karşılarında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i görünce şaşkınlıklarını gizleyemeyerek bir anda fotoğraf çektirme yarışına girdiler.

"Fıstık Park turizm için de önemli bir adım"

Fıstık Parkla Gaziantep'in yeni bir vizyona kavuştuğunu ifade eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan "Fıstık Gaziantep'in en önemli tarımsal ürünlerinden birisidir. Fıstık Parkta adı gibi yine Gaziantep için en önemli parklardan biri haline gelmiş. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in çaba ve gayretleriyle gerçekleştirilen ve adeta Şahinbey ilçemiz için olduğu kadar Gaziantep içinde kısa bir süre içerisinde en fazla ziyaret edilen yer olarak birinci sıraya yükselen Fıstık Park'ın kentimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Başkanımızla birlikte İftar sonrası burada yapılan çalışmaları ve ortaya çıkarılan sonuçları birlikte yerinde inceledik. Vatandaşlarımız çok memnun. Fıstığın nasıl yetiştirildiğini de görebilme şansına sahip olan vatandaşlarımızın bu güzel parkı koruyacağına inanıyorum. Başkanımız Fatma Şahin ve ekibine de böyle güzel bir vizyon projeyi kentimize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

"Gaziantep parklarıyla da anılacak"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'de Fıstık Park'ı diğer parklardan ayıran en önemli özelliğin fıstığın nasıl üretildiğinin gözler önüne serildiği olduğunu belirterek "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz arasında imzalanan protokol gereği, Fidanlık Mahallesinde yer alan 146 bin 865 metrekare alandaki Fıstık Araştırma arazisinin 1. etap olarak planlanan yaklaşık 55 bin metre karelik kısmında "Fıstık Park" yapıldı. Birinci etabın 30 bin metre karesinde Fıstık Araştırma Enstitüsü tarafınca araştırma ve geliştirme çalışmaları devam eden fıstık, badem gibi meyve ağacı, 25 bin metre karelik kısmında ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafınca yapılan park, meydan ve sosyal donatı alanları yer alıyor. 17 metre yüksekliğinde fıstık tanesi formunda sergi salonu, doğal çim çatılı kafe binası, ofis binası, kır kafesi, ıslak hacim ve güvenlik binası, su deposu, fidan aşı depoları, giriş tagı, su kuyusu sundurması, Fıstık Araştırma Enstitüsü kullanımına bırakılacak 2 adet depo binaları yer alıyor. Gaziantep'in yeni simgesi olmaya aday olan "Fıstık Parkı"nda, fıstık için müze yapılacak. Fıstığın yaş, kuru, kabuklu, kabuksuz olmak üzere birçok çeşitleri ile fıstıktan elde edilen ürünlerin sergileneceği müzede, fıstık hakkında bilgilerde bulunacak. Fıstık Parkı'nın bünyesinde sergi ve satış ofislerinin de yer alacağı kompleksler de yapılacaktır. Sık sık ziyaret ettiğimiz Fıstık Parkta görüyorum ki vatandaşlarımız parklarına sahip çıkıyor. Bölge içinde önemli bir alan oldu. İnsan odaklı projelerimizi hayata geçirmeye, Gaziantep modelini geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Fıstık Parkla bölgemiz nefes aldı"

Şahin'e Fıstık Parktan dolayı teşekkür eden vatandaşlar "Daha önce bu alana girmek yasaktı. Duvarların arkasından fıstık ağaçlarını görebiliyorduk. Oysa şimdi her akşam çocuklarımızla birlikte özellikle bu sıcak yaz günlerinde içerisinde rahatlıkla ve güvenle dolaşabileceğimiz büyük bir parka kavuştuk. Yabancı misafirlerimizi parkımıza getiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve ekibini her gün farklı saatlerde parkımızda yapılan çalışmaların başında görmek bizleri mutlu ediyor. Gaziantep'in çehresini değiştiren bu park aynı zamanda fıstığın nasıl yetiştiğini görmemiz açısından da önemli. Parkımızı ve parkımızın içerisindeki ağaçlarımızı koruyoruz. Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Fıstık Park artık bizim semtimizin ve Şahinbey'in adeta denizi gibi oldu" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fıstık Park, Alanında Dünyada Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement