Fıstıkzade Baklavaları 18. Şubesini Van'da Açtı - Son Dakika
Yerel

Fıstıkzade Baklavaları 18. Şubesini Van'da Açtı

Fıstıkzade Baklavaları 18. Şubesini Van\'da Açtı

Gaziantep’in ilk ve tek franchise veren baklava markası olma özelliğini taşıyan Fıstıkzade Baklava, 18. şubesini Van’da açtı.

30.07.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in ilk ve tek franchise veren baklava markası olma özelliğini taşıyan Fıstıkzade Baklava, 18. şubesini Van'da açtı.

Maraş Caddesi Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşısında yer alan Fındıkzade Baklava'nın açılışına Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, esnaf odaları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Burada açılış kurdelesini kesen Van Valisi İbrahim Taşyapan ve beraberindekiler, iki katlı olan iş yerini gezerek Fıstıkzade Baklavaları ile ilgili bilgi aldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fıstıkzade Baklavaları Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Vedat Diri, "Gaziantep'ten dünyaya" sloganı ile yola çıktıklarını belirterek, "Gaziantep'te ürettiğimiz baklavayı tüm Türkiye'ye göndermeye çalışıyoruz. Şu anda 18. mağazamızı açmış olduk. Firmamız alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra 2014 yılı itibarıyla Adana'dan başlayarak şu anda 18. şubemizle Van'dayız. 'Gaziantep'ten tüm dünyaya' sloganıyla çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki 'Bayim Olur Musun' fuarından sonra da Türkiye'deki yapılanmamızla ilgili mağaza sayılarımızı daha seçerek vermeyi planlıyoruz. Dolayısıyla 2017 yılı sonuna kadar 50 mağaza hedefimiz var" dedi.

" İran'a Van'dan baklava göndermeyi planlıyoruz"

Yurt dışına bir yıl bozulmayan şoklu baklava ihraç etmeyi de planladıklarını ifade eden Diri, burada bulunan mağazalarından da İran'a baklava göndermek istediklerini ifade etti. Vedat Diri, "Bunun da anlaşmalarını birkaç ülke ile gerçekleştirdik, önümüzdeki günlerde onu da duyuracağız. Bu noktada Van ilimiz bizim için çok önemliydi. İran'la yapılan sınır anlaşmaları ve ambargonun kalkmasıyla beraber inanıyoruz ki İran'a da Van'dan baklava gönderceğiz. Bununla ilgili olarak da bir çalışmamız olacak. Baklavalarımız, Gaziantep'ten günlük olarak lojistik araçlarımızla Türkiye'nin her yerine ulaşıyor. Tek özelliğimiz kimyasal hiçbir madde kullanmıyor olmamız, lojistiğini kendimiz yapmamız ve ürünlerimiz tamamen günlük Antep'ten gelmesidir" ifadelerini kullandı.

"Diyet yapan ya da diyabet hastaları da baklava yiyebilecek"

Diyabet ve diyet yapan vatandaşlara yönelik bitkisel baklava ürettiklerini ifade eden Diri, "Diyabetik baklava yaptık. İçinde herhangi bir kimyasal madde, tatlandırıcı olmayan bitkisel kökenli baklava yaptık. Şeker sıfır, lezzet aynı ve kalorisi yüzde 35 düşük. Yani diyabet hastaları ya da diyet yapan insanlar da baklava yiyebilecek, 6 aylık bir uğraş sonucu bu baklavalarımızın da tüm sağlık raporlarını aldık" diye konuştu.

"Van'ı önemsiyoruz"

Van'ı önemsediklerini ifade eden Diri, "Van'dayız, çok güzel bir ilimiz, doğunun can damarı burası, bir milyon yüz bin nüfusu var. Burada ilk etapta 8 kişi istihdam ediyoruz. Kendi bünyemizdeki mağazalarımızın toplamında yaklaşık 300 civarında çalışanımız var. Yaklaşık 1,5 yılda 500 kişilik istihdam oluşturduk, bu da bizim için onur vericidir. Ancak 50 mağaza hedefine ulaşmak için önümüzde 32 mağaza daha kaldı. Biz Türkiye'yi bir bütün görüyoruz; Türk, Kürt, Çerkez, Alevi, Sünni demeden kardeşçe yaşadık. Hiç kimseyi ayıramayız, biz bir bütünüz. Van şehri ülkesine sahip çıkan bir kent. Doğunun kapısı ve doğunun Paris'i olarak görüyoruz burayı. Van'da çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Tüm Vanlılara hem bize verdikleri destekten hem de ülkeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Açılış töreni, verilen ikramlarla devam etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fıstıkzade Baklavaları 18. Şubesini Van'da Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement