FIVB, İran'a Uluslararası Maçlarda Ev Sahipliği Vermeme Kararı Aldı - Son Dakika
Spor

FIVB, İran'a Uluslararası Maçlarda Ev Sahipliği Vermeme Kararı Aldı

FIVB, İran\'a Uluslararası Maçlarda Ev Sahipliği Vermeme Kararı Aldı

Uluslararası Voleybol Federasyonu, İran'a, erkek voleybol maçını tribünden izlediği için cezalandırdığı kadın nedeniyle uluslararası maçlarda ev sahipliği vermeyecek.

10.11.2014 17:49  Güncelleme: 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Voleybol Federasyonu, İran'da kadın taraftarlar tribünlere alınmadığı sürece ülkenin, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapamayacağını açıkladı.

Voleybolextra'nın haberine göre; karar, İngiltere ve İran vatandaşı 25 yaşındaki Gonca Gavami adlı bir kadın aktiviste 2 Kasım'da Tahran Mahkemesi tarafından hapis cezası verilmesi üzerine alındı.

İRAN'A EV SAHİPLİĞİ HAKKI VERİLMEYECEK

Böylece FIVB, ülkede kadınlar spor salonlarına alınana kadar İran'a hiçbir uluslararası voleybol maçında ev sahipliği hakkı vermeyecek.

U19 ŞAMPİYONASI'NI DA KAYBEDEBİLİR

Yasak kararı, daha önceden fikstürü belirlenmiş olan İran'da düzenlenecek 19 yaş altı 2015 Gençler Voleybol Şampiyonası'nı kapsamıyor. Buna rağmen, FIVB tarafından Arjantin'e, bu organizasyonu İran'ın yerine düzenleme teklifi iletildi.

İran haber ajanslarına göre ise FIVB, İran'ın ev sahipliği yapacağı Gençler Voleybol Şampiyonası organizasyonu Arjantin'e verdi.

ERKEK MAÇINI İZLEDİ DİYE CEZA ALMIŞTI

Gavami'nin, İran ile İtalya milli takımları arasında 20 Haziran'da Tahran'da oynanan erkekler voleybol maçını izlemek için kadın arkadaşlarıyla stadyuma girmeye çalıştığı iddia edilmişti. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan genç kadın, kişisel eşyalarını almak üzere karakola döndüğünde tutuklanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor FIVB, İran'a Uluslararası Maçlarda Ev Sahipliği Vermeme Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement