Fiyatlar 3'e Katlanınca Dev İhale İptal Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Fiyatlar 3'e Katlanınca Dev İhale İptal Oldu

Emlak Konut GYO'nun Kayabaşı'nda düzenlediği 5. etap ihalesinde fiyatın bölge ortalamasının üstüne çıkması ilk kez bir ihale yüksek teklif nedeniyle iptal edildi

09.04.2015 09:00  Güncelleme: 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emlak konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Fiyatlar bir anda birden üçe atlarsa, buna dur deriz. Herşeyin ayağı yere basarak olmasını, fiyatların adım adım ilerlemesini istiyoruz. Kayabaşı bölgesi ileride bu fiyatların üzerine de çıkacaktır ancak bunun kademe kademe olması gerekiyor. Bu kararı gayrimenkul sektörünü ve konut alıcılarını düşünerek aldık" diye konuştu.

1 MİLYARLIK TEKLİF

Emlak Konut GYO'nun Kayabaşı 5. etap ihalesini 1 milyar 32 milyon lira toplam satış geliri üzerinden yüzde 46.10 pay yani 475 milyon 752 bin lira teklif veren Yıldızlar-HKM ortaklığı kazanmıştı. İhale sonrasında sektör temsilcileri, bu rakamlara göre bölgede metrekare fiyatlarının mevcut 3 bin 500- 4 bin lira seviyesinin çok üzerine çıkacağını savundu. Genel Müdür Murat Kurum, Kayabaşı bölgesinin geleceğini hem yatırımcının hem de konut alıcısının gördüğünü ifade etmişti.

KADEMELİ YÜKSELSİN

Ancak, ihale önceki gün iptal edildi. emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamada, "İhale, verilen en yüksek teklif şirketimiz tarafından uygun bulunmadığından iptal edilmiştir" denildi. İptalle ilgili açıklama yapan Murat Kurum, şunları söyledi: "Her bölgemizde bütün gelir gruplarına hitap eden projeler yapmak istiyoruz. Kayabaşı'nda 15 bin bağımsız bölüm yapıyoruz. Gelir seviyesini de yavaş yavaş yukarı alıyoruz. İhalede verilen fiyatlar Kayabaşı'nda yakalanmayacak mı? Evet, zamanla yakalanacak. Ancak fiyat artışının kademe kademe olmasını istediğimiz için ihaleyi iptal ettik."

ŞARTLAR ZORLAŞIYOR

Murat Kurum, ihaleyi 30 Nisan'da tekrar düzenleyeceklerini belirterek, "Yükleniciler bu araziyi yeniden etüt etsinler, biraz daha ayağı yere basan tekliflerle gelsinler istiyoruz. Yeni ihalede mali şartları biraz zorlaştıracağız, firmaların da hesaplarını iyi yapmalarını istiyoruz. Bu kararı hem sektörü, hem yatırımcıyı, hem de bölgeyi düşünerek aldık. Şartları uyarsa, en yüksek teklifi veren firma yeniden ihaleye katılabilir" diye konuştu.

DENİZLİ TANITTI

Avrupark Bahçekent'in reklam yüzü teknik direktör Mustafa Denizli oldu. Gayrimenkul sektörüne yabancı olmadığını belirten Denizli, " Çeşme'den ayrılmadan önce yarımadadaki konutların yüzde 30'unun inşaat malzemesini biz veriyorduk. Ama hiç kendi evim olmadı. İnşaat sektöründeki bir projede yer almak zordu. Proje tanıtımında bir apartman boyunda görsellerim var. Eğer bir terslik olursa önce benim fotoğrafım çıkacak" dedi. (Kaynak:Milliyet)


Fiyatlar 3\'e Katlanınca Dev İhale İptal Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Fiyatlar 3'e Katlanınca Dev İhale İptal Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Şehri istanbul umutsuz vaka.: Yazık şu şehre rantcıların,çıkarcıların yağmaladığı bir şehre dönüştü,yeşilalan diye birşey kalmamış hızlı bir şekilde gökdelenler cehennemine dönmek üzere. 5 1 Yanıtla
  • sena: bune ya dalton kardeşler gibi poz vermişler:))) 0 0 Yanıtla
  • ahmo: ne kurası be burda da neler neler donuyor. . . 500 lıraya basladıgın kıra yarı taksıde geldıgınde 800 olmus oluyor mecbur alanlarda odıyemedıgınden devredıyorlar 0 0 Yanıtla

Advertisement