Fizik Öğretmeni, Erdoğan'a Hakaretten Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Fizik Öğretmeni, Erdoğan'a Hakaretten Yargılanıyor

Fizik Öğretmeni, Erdoğan\'a Hakaretten Yargılanıyor

Antalya'nın Serik Lisesi'nde fizik öğretmeni Hüseyin Ceyhan, Berkin Elvan'ın ölümü üzerine düzenlenen yürüyüşte, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

16.01.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Serik Lisesi'nde fizik öğretmeni Hüseyin Ceyhan, Berkin Elvan'ın ölümü üzerine düzenlenen yürüyüşte, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

Serik Lisesi'nde öğretmen ve aynı zamanda Eğitim Sen'in ilçe temsilcisi de olan 49 yaşındaki Hüseyin Ceyhan, 12 Mart 2014 tarihinde KESK ve DİSK öncülüğünde Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldı. Aydın Kanza Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren eylemde, Hüseyin Ceyhan hakkında Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bildirimi üzerine Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nca açılan soruşturma ve hazırlanan iddianame doğrultusunda dava açıldı.

Berkin Elvan'ın vefatı nedeniyle düzenlenen gösterilerde eline megafonu alarak, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli slogan attığı öne sürülen öğretmen, bugün Antalya 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

'Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı aleni hakaret' suçundan 14 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Hüseyin Ceyhan'ın davası nedeniyle Eğitim Sen Antalya Şubesi de adliyeye gelerek destek verdi.

Duruşma öncesi adliye önünde 'Baskılar bizi yıldıramaz' yazılı pankart açan Eğitim Sen yönetici ve üyeleri adına açıklama yapan Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Hüseyin Ceyhan'ın hedef seçilip yargılanmasını kesinlikle kabul etmediklerini söyledi.

KRİMİNAL RAPORU İSTENECEK

Duruşmada Ceyhan'ın avukatı tarafından, dönemin Başbakanı Erdoğan'a hakaret ettiği belirtilen slogana ilişkin bilirkişi tarafından hazırlanan raporun taraflı olduğu ve Ulusal Kriminal Bürosu'nca incelenmesi talep edildi. Mahkeme davayı 20 Mart'a erteledi.

OĞLU DA AYNI SUÇTAN YARGILANIYOR

Diğer yandan Antalya'daki Gezi olayları sırasında bir grup öğrencinin, 24 Ocak 2014 Cuma günü Recep Tayyip Erdoğan için temsili karne şeklinde hazırlanan pankartla yaptığı eyleme katılan Hüseyin Ceyhan'ın lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki H.U.C. de babasıyla aynı suçtan yargılanıyor. Bu eylemde öğrencilerden H.U.C.'nin Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir sloganı suç sayıldı. H.U.C. de babası gibi 4 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle 12 Şubat'ta Antalya 2'nci Çocuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fizik Öğretmeni, Erdoğan'a Hakaretten Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ahmet düz: Ulan şerefsizler adi mahluklar Bu ülkede nice masumlar sebebsizce katledildiler Yahudiyi zengin etmek uğruna Zorun kıldığınız şapkayı takmadılar diye niceleri asıldı Yiyecek ekmeği olmayanlara Şapkayı dayattınız Adiler alçaklar 0 0 Yanıtla

Advertisement