Fizik Tedavi Rahatsızlıkları Suda Tedavi Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Fizik Tedavi Rahatsızlıkları Suda Tedavi Ediliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde engellilerin ve hareket etmede sorun yaşayan hastaların suda tedavi edildiği bildirildi.

21.07.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde engellilerin ve hareket etmede sorun yaşayan hastaların suda tedavi edildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, rehabilitasyon merkezinde dışarıdan destek ve yardım alarak yürüyebilen hastalar, aquaterapi ile su içinde rahatça hareket edebiliyor.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ikinci büyük engelli rehabilitasyon merkezinde engelli ve hareketi kısıtlı bireyler, fizyoterapistler eşliğinde, 30 derece ısıtılmış havuzda tedavi görüyor.

Aquaterapi yönteminde, su içi egzersizlerle hastaların denge ve koordinasyonu artırılıyor, suyun direnci sayesinde kaslar kuvvetlendiriliyor. Bütün kasları aynı anda çalışan hastalar, suyun içinde kendilerini daha rahat hissediyor.

Tedavide ilk olarak hastanın durumuna göre önce su içinde nefes egzersizi yapılıyor. Su içinde yürüme egzersizi ile devam eden tedavi, mekik hareketleri ve sırt üstü yatış ile sürdürülüyor. 20-45 dakika süren tedavide hastalar, suyun içinde rahatça hareket edebiliyor.

Rehabilitasyon merkezinde 5 aydır aquaterapi gören Deniz Yıldırım, tedaviye başlamadan önce destek alarak yürüyebildiğini ama artık buna eskisi kadar ihtiyaç duymadığını belirtti.

Tedaviden önce destek almak için sürekli bir yerlere tutunduğunu ifade eden Yıldırım, "Tedavi sürecinde öyle değişiklik fark etmeye başladım ki artık tutunma isteğim kalmadı. Rahatlıkla yürüyebiliyorum ve rahat hareket edebiliyorum. Çok mutluyum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fizik Tedavi Rahatsızlıkları Suda Tedavi Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement