Son Dakika! Demirtaş ve Yüksekdağ için AYM'ye Başvuru Yapılacak - Son Dakika
Politika

Son Dakika! Demirtaş ve Yüksekdağ için AYM'ye Başvuru Yapılacak

Son Dakika! Demirtaş ve Yüksekdağ için AYM\'ye Başvuru Yapılacak

HDP Eş Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tutukluluğuna ve dosyadaki gizlilik kararına yapılan itiraz reddedildi, eş genel başkanlar için yarın Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılacak.

16.11.2016 15:09  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğince reddedildi. Avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir, yerel mahkemelere yapılan itirazların reddedilmesi üzerine yarın HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ için ihtiyati tedbir talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacaklarını söyledi.

GİZLİLİK KARARINA İTİRAZ REDDEDİLDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da 4 Kasım'da gözaltına alınarak aynı gün getirildiği Diyarbakır'da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın avukatları tutuklama ve dosyadaki gizlilik kararına itiraz için Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. Hakimlik yapılan itirazı, reddederken, kararın posta yoluyla avukatlara gönderildiği belirtildi.

AYM'YE GİDECEKLER

Avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir, her iki Eş Genel Başkan için yerel mahkeme kararlarından sonra yarın ihtiyati tedbir talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacaklarını söyledi.

12 GÜN ÖNCE TUTUKLANMIŞLARDI

HDP Eş Genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile 8 milletvekili 4 Kasım'da 'terör' soruşturması kapsamında 12 gün önce tutuklanmıştı.

Figen Yüksekdağ Kandıra'da, Selahattin Demirtaş ise Edirne'de cezaevinde tutuluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Son Dakika! Demirtaş ve Yüksekdağ için AYM'ye Başvuru Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement