Flaş Açıklama: Galatasaray, Fenerbahçe'den Korktu! - Son Dakika
Spor

Flaş Açıklama: Galatasaray, Fenerbahçe'den Korktu!

Flaş Açıklama: Galatasaray, Fenerbahçe\'den Korktu!

Arena’ya gelen sarı lacivertli taraftarları 6 ve 7 numaralı formalarının selamladığı ikili, “En güzel yıllarımızı geçirdiğimiz Fenerbahçe formalarını salonda asılı görmenin mutluluğu şampiyonluklara bedel. O formalar artık tüm camianın” dediler.

19.11.2014 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe emek ister… Sarı lacivertlilerin 6 ve 7 formalarını emekli ettiği Mirsad Türkcan ve Ömer Onan, Fenerbahçe’ye olan bağlılıklarını bu cümle ile özetlediler..

Forması emekli olan ilk oyuncu olmasının bambaşka bir duygu olduğunu söyleyen Mirsad Türkcan, “Ne kadar teşekkür etsem azdır. Fenerbahçe’ye büyük emek verdim, şartlar ne olursa oynadım bunu herkes biliyor. Ama tabii ki emeklerimin karşılığını da başkanımız, yönetimimiz, taraftarımızdan fazlasıyla aldım... Onlara beni sahiplendikleri için çok teşekkür ederim” dedi.

7 numaralı formasının Arena’da asılı olmasının kendisini şampiyonluk kupası kadar mutlu ettiğini anlatan Ömer Onan ise, “Bunca sene emek verdiğim takımda basketbolu bıraktım. Sağolsunlar bana layık görüldü yoksa formaların salona asılması Türkiye’de çok yaygın değil. Yıllarca o salona kim gelirse gelsin o formayı görecek. Mirsad da ben de sarı lacivertli forma altında çok güzel yıllar geçirdik” diye konuştu.

Yoluna menajer olarak devam eden Mirsad Türkcan’la F.Bahçe Ülker Menajeri Ömer Onan, Arena’daki 6 ve 7 numaralı formalarının altında Hürriyet’e şunları söylediler...

MİRSAD TÜRKCAN

‘G. Saray korktu’ gibi oldu

Galatasaray’ın finalin son maçına çıkmaması, ‘Biz oradan korkuyoruz, gelmiyoruz’ gibi oldu.

“Geçen sezon finalin son maçına G.Saray’ın çıkmaması spor için çok kötü bir şey. G.Saray’ın sahaya çıkmaması kötü oldu. Kupa sahada kazanılıp, sahada kaybedilir, bence G.Saray çok büyük yanlış yaptı. Maça çıkmaları gerekiyordu. Bu ‘Biz oradan korkuyoruz, gelmiyoruz’ gibi oldu, F.Bahçe Ülker kupasını o finalden tam 123 gün sonra aldı. Tabii ki 4 ay sonra kupayı alsak da bunun coşkusu ayrı. O kupada benim de katkım vardı ve bunun için gerçekten çok mutluyum.

İLK OLMAK ÇOK ÖZEL

Forması emekli olan ilk oyuncu olmam bambaşka bir duygu. F.Bahçe ve Efes forması altında yaptıklarım dışında NBA’e giden ilk Türk basketbolcu oldum. 3 yıl önce basketbolu bırakmama rağmen Euroleague’de hâlâ benim rekorlarım var. Ama emeklerimin karşılığını o formada gördüğüm için çok mutluyum.”

F.Bahçe’yi 1 günde sevdim

"Fenerbahçe sevgimi ne kadar anlatsam azdır. O formayı giymek lazım bunu anlamak için, taraftarın önünde çıkman lazım. F.Bahçe çok özel bir camia.. Novi Pazar’dan Türkiye’ye geldiğimde F.Bahçe’yi 1 günde sevdim Bu arada biliyorsunuz F.Bahçe’yi biliyorsunuz kardeş kulübümüz. F.Bahçe sevgisi çok özel bir sevgi. Bu formayla bu kadar başarılı olup, jübile yapmaktan gurur duyuyorum. Başta Başkan olmak üzere tüm camiamıza bana yaşattığı güzel günler için teşekkür ederim.

İLK MAÇTA O HAVAYI YAKALADIK

Formasını giydiğim her takımda taraftarla özel bir ilişkim oldu. F.Bahçe’de ise çok kolay oldu. Onlar benim savaşçı kimliğimi sevdi. ‘Ben maçı kaybedeceksem de 20 değil de 10 sayı kaybedeyim’ derim. Ayrıca sevdiğim camianın beni sevmesi de kolay oldu. İlk lig maçına çıktığımda taraftarla kilitlendik Allah’a şükür o aramızdaki ilişki yıllarca sürdü…"

Aydın Örs ikinci babamdır

“Ben çok koçla çalıştım ama bende yeri ayrı olan Aydın Örs’tür. O benim ikinci babamdır. Ben onunla çok şeyler paylaştım. Efes’e ilk geldiğimde babam rahmetli olmuştu. Aydın Ağabey, babamın yerini aldı. Hem antrenör hem de baba oldu benim için. Benim hayatımda çok önemli bir insan. Aydın Örs hakikaten beni oğlu gibi sahiplendi. Genç takımda ilk koçum Ergin Ataman’dır, Ülker ve Siena’da onunla çalıştık. Çok başarılı bir koç. O da benim Efes’teki koçlarımdandı. Kısaca Örs ile Ataman bana çok yardımcı oldu."

Ömer’le yan yana olmak güzel

"Efes yıllardan arkadaşım olan Ömer’in de formasının benim formamın yanımda yer alması beni çok mutlu ediyor. Ömer bunu hak etti. Can-ı gönülden oynadı, kurtarılmayacak toplara bile hamle yaptı, sorunsuz tam bir profesyonellik örneği gösterdi. Ömer örnek bir sporcu ama vakit geliyor. Ömür boyu oynayamazsın bir an yoruluyorsun.. Kulüp politikası, o renkleri seviyorsan zamanı geldiğinde anlayacaksın, biz ikimiz de anladık, onun için o formaların bedelinin karşılığı yok…"

Naumoski benim idolüm

Petar Naumoski benim idolüm.. Ondan çok şey öğlendim ben, disiplin ve çalışma hırsı.. Hakikaten beni eğiten bir isim ve çok büyük basketbolcuydu. Tim Duncan’ı çok seviyorum. Onun hırsını ve bu yaşında açlığına hayranım. Her şeyi kazanmış en iyi kontratlarını yapmış. F.Bahçe ile yapılan özel maçta bile hırsını parkeye koydu. Keşke bizim uzun oyuncular onu biraz örnek alsa.”

Obra da Fener de şanslı

"Obradovic’i getirmek, Fenerbahçe ve Ülker camialarının çok büyük başarısıydı. Obradovic geçen sene geldikten sonra 2 kupa kazandı. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de şampiyonluk. Bu takım bu sene daha iyi olacak. Ama hakikaten Fenerbahçe Obradovic işbirliği iki taraf için de çok hayırlı oldu. İki taraf da şanslı. Obra da şanslı çünkü böyle bir seyirci ve maddi imkanlar Avrupa’da hiçbir kulüp de yok."

Ben her sene Final 4 diyorum!

"Ben her zaman F.Bahçe’nin hedefi Final Four diyorum. Son 3 senedir giremedik, onun için bir şey söylemeyeceğim ki şeytanın bacağını bu yıl kıralım."

Harun Ağabey ağlattı!

"Jübile maçımda CSKA ile karşılaşmadan önce Harun (Erneday) Ağabey bana karşılaşma öncesi ‘Bugün ağlayacaksın’ dedi. Ben de ‘Yok ağabey ne ağlaması’ yanıtını verdim. Ama parkeye çıktığımda 20 senelik basketbol hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti ve ağladım.."

Umarım Fener yine şampiyon olur

"Efes ve G.Saray’ın koçları Ivkovic Ergin Ataman çok iyi antrenörler… Biraz şansa bağlı ligde kimin mutlu sona ulaşacağı ama ben büyük bir F.Bahçeli olduğum için, inşallah Fener yine şampiyon olur diyorum. Artık menajerim böyle konuşmamam lazım ama konu Fener olunca kimse kusura bakmasın! G.Saray da umarım maddi sıkıntıları çözer, çünkü bunu birkaç ayda çözemezsen takım dağılır."

Efes ekolü 10 yılda kayboldu

"Efes çok iyi bir takım kurdu. Tecrübe ve genç karışımı bir kadro ile inşallah yeni bir heyecan getirirler Türk basketboluna.

Efes Türk basketbolunun ekolüdür.. Türkiye’ye ilk Avrupa Kupası’nı 96’da getiren takımdır. O takımda genç olmama rağmen ben de pay sahibi oldum… Efes Pilsen çoğu basketbolcuya ekmek kapısı açarken, onların kariyerlerine de büyük katkı sağladı. Ama maalesef son 10 senede Efes ekolü kayboldu. Bu iş sadece yabancılarla olmaz.."

ÖMER ONAN

Fener’de kalmak için bıraktım

‘Başka takıma gitsem rahat rahat oynardım ama ben kulübümde kalmak için parkelere veda ettim.”

"Fenerbahçe, Cumhuriyet, çok büyük bir camia ve bana göre bir takımdan fazlası. Ben Fenerbahçe de kalmak istedim. Yoksa ben başka takımlara gider rahat oynardım. Bilindiği gibi takıma İtalyan menajer Maurizio Gherardini geldi ve Nedim Ağabey’in (Karakaş) ayrılmasıyla bir boşluk oldu. Hoca da benim idari kadroda olmamı istedi.. Fenerbahçe de kontratın arkasında durdu. Obradovic ve Gherardini gibi önemli isimlerle çalışmak benim için büyük bir tecrübe olacak

‘BASKETBOLU YÖNETEN TARAFTA OLACAĞIM’

Avrupa’nın belki de en tecrübeli genel menajeriyle çalışıyorum. Her işi birlikte yapıyoruz, sürekli yanındayım. İlerisi için basketbolu yöneten tarafta olmak istiyorum. Onunla birlikte yeni bir sahada tecrübe kazananıyorum. Sahada olduğu gibi bu alanda da en iyisini yapıp, bir takımı her şeyiyle yönetebilmeyi amaçlıyorum."

100. yılı unutulur mu?

“SARI lacivertli formayla en unutulmaz maçım, şampiyonluğa ulaştığımız 100. yılda oynadığım final serisiydi. Mutlu sona ulaştığımızdaki hislerimi anlatmam çok güç..

Taraftarla iyi iletişimimin en büyük nedeni onlar benim parkeye her çıktığımda elimden geleni yapacağımı, her maç aynı hırs ve konsantrasyonla mücadaleyi bırakmayacağımı biliyorlar. Bu hırsı gördükleri için de beni seviyorlar.

‘BEN DE TARAFTARIM’

Ayrıca ben de taraftarım, yıllarca maçlara gittim. Onların önüne çıkabilmek benim en büyük hayalimdi. Skora, takımın kazanıp kazanmadığına bakmadan hep aynı desteği verir Fenerbahçe taraftardı. Bu çok önemli oyuncuyu iten en önemli faktör.. Onlar bizim her zaman 6. oyuncumuz oldu.”

Oyuncunun sahaya çıkma hakkı elinden alınmamalı

“Son maçım G.Saray’ın sahaya çıkmadığı şampiyonluk karşılaşması oldu. Yaşananlar olmaması gereken şeylerdi. Hiçbir oyuncunun elinden sahaya çıkma hakkı alınmamalı. Bu her oyuncuyu üzer. Bu açıdan her maçın oynanması lazım. Çok daha ağır atmosferli maçlara çıktık, her maçın oynanması gerektiğine inanıyorum. Bu oynanmayan final çok kötü oldu, Türk basketbolu için bana göre yanlış oldu.

Bu son resmi maçımdı. Sonuçta şampiyon olduk, kupamızı aldık ama her maç oynanınca güzel.. Fakat o zaman tam bırakıp bırakmayacağım belli değildi. Şampiyon olarak bırakmak en güzeli. Kötü sezonda bırakmakla, şampiyon olarak bırakmak arasında büyük fark var.”

Aydın Örs’le zirve yaptım

“Çok koçla çalıştım. Aydın Örs’ün önemi çok büyük. F.Bahçe’ye onunla geldim, onunla zirve yaptım. Efes’ten sonra F.Bahçe’de oyunum onunla kimlik kazandı. Üzerimde emeği çok büyük.

Obradovic’in en büyük özelliği ise hep daha fazla istiyor. 8 Avrupa kupası kaldırmış ilk günkü isteği var bugün hâlâ.. Onun gibi üst düzey bir koçla kariyerimin ortalarında buluşmayı isterdim.”

Geçen yıldan iyiyiz

"Geçen sene hoca eksik yerleri gördü. Takım şimdi hücumda daha iyi oyunculara sahip. Yeni gelen Goudlock, Rickiy, Bogdanovic, Vessely hepsi yetenekli isimler. Asıl önemlisi iyi bir takım ruhu çıkarmak. O sinerjinin sahada oluştuğunu düşünüyorum. Final Four için en az 5 sene ilk 8’de olmalısınız. Amacımız Avrupa’da uzun vadeli başarı."

İspanya’yı gençlere bıraktım

"2013’te Solvenya’daki EUROBASKET’ten sonra Milli TAkımı bırakacağımı söylemiştim. Hiçbir zaman milli formadan kaçmadım; ama gençlerin oynaması gerektiğini söyledim. İspanya’ya da bunun için gitmedim."

Efes’in yeri ayrı

"Kariyerimde Efes de çok önemli yer taşıyor. Çok küçük yaşta girdiğim camiada şampiyonluklar yaşadım."

Ligin dinamiği değişti

"Bu sene 5 artı 1 yabancı kuralıyla ligin dinamiği değişti. Anadolu takımları daha güçlü hale geldi. Obradovic-Ivkovic çekişmesinin Yunanistan’dan ligimize taşındı. Bu da seyir zevkini artıracak."

RAKAMLARLA MİRSAD TÜRKCAN

129: 2001-2002’den sonra oynadığı toplam Euroleague maçı

1528: 2001-2002’den sonra Euroleague’de ürettiği toplam sayı

1287: 2001-2002’den sonra Euroleague’de toplam ribaund

Oynadığı Takımlar:

1993-1999 (Efes Pilsen)

1999-2000 (New York Knicks)

2000 (Milwaukee Bucks)

2000-2001 (Paris Basket)

2001-2002 (CSKA)

2002-2003 (M.Siena)

2003-2004 (CSKA)

2004-2005 (Dynamo Moskova)

2005-2006 (Ülkerspor)

2006-2012 (Fenerbahçe Ülker)

Kazandığı Kupalar:

Koraç Kupası (1996)

2 Euroleague Final Four’u (2003, 2004)

8 Türkiye Şampiyonluğu (1994, 1996, 1997, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011)

6 Türkiye Kupası Şampiyonluğu (1994, 1996, 1997, 1998, 2010, 2011)

5 Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu (1993, 1996, 1998, 2006, 2007)

Rusya Şampiyonluğu (2004)

RAKAMLARLA ÖMER ONAN

511: TBL’de en çok forma giyen oyuncu!

4.626: TBL’de en çok sayı atan ikinci oyuncu!

11.563: TBL’de en çok dakika bulan dördüncü oyuncu!

187: 2001’den bu yana oynanan Euroleague maçı sayısı!

1.199: 2001’den bu yana Euroleague’de üretilen sayı!

OYNADIĞI TAKIMLAR

1995-2004: Efes Pilsen

2004-2005: Fenerbahçe

2005-2006: Ülkerspor

2006-2014: Fenerbahçe Ülker

KUPALAR

11: Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonluğu (Efes Pilsen: 1995-1996, 1996-97, 2001-02, 2002-03 ve 2003-04; Ülkerspor: 2005-2006; Fenerbahçe Ülker: 2006-07, 2007-08, 2009-10, 2010-11 ve 2013-14)

8: Türkiye Kupası Şampiyonluğu (Efes Pilsen: 1996, 1997, 1998, 2001, 2002; Fenerbahçe Ülker: 2010, 2011, 2013)

5: Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu (Efes Pilsen: 1996, 1998, 2000); Fenerbahçe Ülker: 2007, 2013)

1: Koraç Kupası Şampiyonluğu (Efes Pilsen: 1996)

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Avrupa Şampiyonası Gümüş Madalya: 2001

Dünya Şampiyonası Gümüş Madalya: 2010

FENERBAHÇE ÜLKER KARİYERİ

5 Lig Şampiyonluğu: 2006-2007, 2007-2008, 2009-2010, 2010-2011, 2013-2014

3 Türkiye Kupası Şampiyonluğu: 2010, 2011, 2013

2 Cumhurbaşkanlığı Kupası: 2007, 2013

122: Euroleague Maçı!

304: Fenerbahçe Ülker formasıyla çıkılan TBL maçı sayısı!

Hürriyet

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Flaş Açıklama: Galatasaray, Fenerbahçe'den Korktu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement