Kilis'e Suriye'den Ateşlenen 4 Roket Daha Düştü, Akar ve Fidan Kilis'te - Son Dakika
Güncel

Kilis'e Suriye'den Ateşlenen 4 Roket Daha Düştü, Akar ve Fidan Kilis'te

Kilis\'e Suriye\'den Ateşlenen 4 Roket Daha Düştü, Akar ve Fidan Kilis\'te

Kilis'e Suriye tarafından ateşlenen 4 roket daha düştü. Sınırdaki güvenlik önlemleri tekrar gündeme geldi. Genelkurmay Başkanı Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Kilis'e gitti.

13.04.2016 09:16  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabah saatlerinde art arta meydana gelen patlama sesleri üzerine büyük panik yaşanan Kilis'te kent merkezine yakın yerlerdeki zeytin bahçelerine 4 adet roket düştüğü belirlendi. Patlama seslerinin ardından bölgelere çok sayıda ambulans, kurtarma ve itfaiye ekibi sevk edilirken, ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı. Olayda çok sayıda zeytin ağacının zarar gördüğü bildirildi.

AKAR VE FİDAN KİLİS'TE

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, art arda roketli saldırıların yaşandığı bölgede inceleme yapmak üzere Kilis'e gitti.

IŞİD FÜZELERİ BUGÜN YİNE ATEŞLENDİ

Yaklaşık son iki yıldır Kilis başta olmak üzere Suriye sınırındaki yerleşim yerlerini tehdit eden IŞİD füzeleri bugün yine ateşlendi. Suriye tarafından atılan 4 katyuşa füzesi kent merkezindeki bölgelere düştü. Daha önce de IŞİD füzeleri yüzünden çok sayıda vatandaşımız yaşamını yitirmiş onlarcası da yaralanmıştı. Sınırdaki TSK unsurları her zaman olduğu gibi saldırıya top atışlarıyla karşılık verdi. Ancak uzmanlar katyuşalara karşı sadece top atışlarının yeterli olmadığı görüşünde.

Güvenlik uzmanı Mete Yarar'a göre tek çözüm IŞİD'i geri püskürtmek. Yarar'a göre Suriye sınırına yakın IŞİD mevziileri püskürtülmezse başımıza katyuşalar yağmaya devam edecek.

İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Kilis'e dün sabah saatlerinde de 2 roket mermisi daha düşmüştü. 3′ü ağır sekiz kişinin yaralandığı saldırıda ağır yaralanan iki kişi tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti. Roketli saldırı sonrası Kilis'te vatandaşlar Valilik binasına yürüyerek protesto gösterisi düzenlemişlerdi.


"TEK ÖNLEM GERİ PÜSKÜRTME"

Konuyla ilgili Sözcü'nün sorularını yanıtlayan güvenlik uzmanı Mete Yarar "IŞİD'in füzeleri ile mücadelenin tek yolu onları püskürtmek" dedi. Katyuşaların taşınabilir yani 'seyyar' olduğunu hatırlatan Yarar, "IŞİD unsurları Kilis üzerine deyim yerindeyse rast gele füzeleri ateşleyip kaçıyorlar. TSK ise ancak atışın geldiği yerlere top atışı yapıyor. Ama bu çözüm değil. Top atışlarıyla IŞİD'i püskürtmek imkansız" dedi.

Sınır güvenliği için kapsamlı bir kara ve hava operasyonunu işaret eden Yarar "Tek çare IŞİD'i Halep'e doğru püskürtmek ve mevzi dışına çıkarmak" diye konuştu.

GENELKURMAY BAŞKANI VE MİT MÜSTEŞARI FİDAN OLAY YERİNDE

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, beraberindeki general ve MİT yetkilileri ile birlikte skorsky helikopterlerle, günlerdir arka arkaya Suriye'den ateşlenen roketlerin isabet ettiği Kilis'e gitti.

HAVADAN SINIR HATTINI İNCELEDİLER

Havadan sınır hattını inceleyen Akar ve Fidan, bölgedeki askeri birlikleri de inceledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kilis'e Suriye'den Ateşlenen 4 Roket Daha Düştü, Akar ve Fidan Kilis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • hozatlı: pyd olsa orda ışid gelemez 10 12 Yanıtla
  • ETME BULMA: İŞİDE VERILEN SILAH ELBET BIRGUN SIZE DONECEKTI OGUN YAKINDA İŞİD TURKIYEYE CEPHE ACACAK BEKLEYIN 16 3 Yanıtla
  • Kral01: Besle kargayı oysun gözünü 11 2 Yanıtla
  • selman can: turkiye hukumeti isite zarar vermez cunuki yandas tir isite 4 3 Yanıtla
  • JIRKI : YPG PKK SEVMEM GERÇEKTEN AMA IŞİD YAPIYOR TÜRKİYE PYDYI BOMBALASIN DIYE TURKIYE NIYE KARŞILIK VERMIYOR ÇUNKU BÖLGE ISIDIN ELINDE YPG OLSAYDI MISLIYLE KARSILIK VERILIRDI 5 1 Yanıtla
  • türkiyem: Allah belalarini versin ins. kendi kafalarinada düşer 5 1 Yanıtla
  • Hayrettin Özyer: Başkan dio Önlemler Alıyoruz böylemi Önlem alınıyor 3 gündür Roket Düştü Yazıklar Olsun 4 2 Yanıtla
  • bilo doğan: nerde bu savunma. neymiş büyük türkiye 6 0 Yanıtla
  • mazlum: ulke bilerek bolunuyor bizim kuzular hala asariz keseriz edebiyati yapiyor.dikkat edin kurtler yetmiyormus birde alevileri kiskirtmak icin yani su an ulke ikiye bolunmus durumda .allah hakliya yardim etsin zalimi yok etsin 4 0 Yanıtla
  • isidin yeni stratejisiyle karsi karsiyayiz.: pkk ile mucadele devam ederken isidin turkiyeye saldirilari kabul edilemez.. 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement