Dolar Rekor Tazeledi - Son Dakika
Ekonomi

Dolar Rekor Tazeledi

Dolar Rekor Tazeledi

Dolar, başkanlık tartışmaları, Musul operasyonu ve Merkez Bankası'ndan faiz indirim beklentilerinin etkisiyle, 3.1140 lira ile yeni zirveye tırmandı.

18.10.2016 16:06  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen hafta 3.1131 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan, dün akşam saatlerinde ise bu rekora yaklaşan dolar/TL yeni güne düşüşle başladı. Başkanlık sistemine ve Musul operasyonuna dair açıklamalarla kur yönünü yukarı çevirdi.

YENİ ZİRVEYİ GÖRDÜ

Dolar dün akşam saatlerinde 3.1121'i test ederek tarihi rekoruna yaklaşmış ve gün boyu 3.0864 - 3.1121 aralığında dalgalanmıştı. Kur bugün saat 09:46 itibariyle 3.0899'a kadar gerilemesinin ardından Başbakan'ın açıklamalarıyla kazancını geri vererek 3.10'u aştı. Daha sonra da 3.1140 lira ile yeni zirveye tırmandı.

MERKEZ BANKASI ETKİSİ

Dolardaki tırmanışta, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun Perşembe günü yapacağı toplantıdan faiz indirimi çıkacağı yolundaki beklentiler de etkili oldu. Piyasalarda yapılan anketlerde, yüzde 8.25 olan koridorun üst bandında 0.25 puanlık yeni indirim beklentisi ağır basıyor.

Dolar yeni zirvenin ardından 3.10 - 3.11 lira aralığına çekilirken, parite etkisiyle 3.42 lirayı aşan euro da 3.4170 - 3.4190 lira dolayında hareket etmeye başladı.

TÜRK LİRASI KAZANÇLARINI KAYBETTİ

Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan da MHP Lideri Bahçeli ve Başbakan Yıldırım'ın birbiri ardına gelen siyasi sistem açıklamaları, yine Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Musul operasyonu açıklamalarının olduğu zaman diliminde kurun tekrar yükseldiğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi teklifini en kısa zamanda TBMM'ye getireceklerini kaydetti. Yıldırım ayrıca Türkiye'nin, Musul operasyonunda prensip olarak yer alması konusunda mutabakatın olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Musul konusunda "Benim burada tarihi sorumluluğum, mesuliyetim var ve biz burada olacağız" açıklamasını yaptı.

DOLARIN YÖNÜ YUKARI DOĞRU HAREKETLİ

Bu hafta merkez bankalarının alacağı kararlar, Musul'u IŞİD'ten kurtarma operasyonu ve Başkanlık sistemi konusu başta olmak üzere kur üzerindeki baskının devam edeceği belirtiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Dolar Rekor Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement