Tunceli'de 15 Köy ve Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de 15 Köy ve Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı

Tunceli\'de 15 Köy ve Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'nin 15 köy ve mahallesinde bugün saat 14.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

05.05.2016 16:23  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'nin 15 köy ve mahallesinde, PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar nedeniyle bugün saat 14.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlçenin Sarıkoç Köyü'nde teröristleri etkisiz hale getirmek için yapılan operasyonda çıkan çatışmada 1 geçici köy korucusu yaralandı.

İKİNCİ BİR EMRE KADAR SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

Tunceli Valiliği, Mazgirt İlçesi'nin 15 köy ve mahallesinde bugün saat 14.00'dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Mazgirt İlçesi Alhan, Cefan, Konacık, Seyitler, Babil, Aktarla, Koyunuşağı, Dayılar, İbimahmut, Dervişler, Akpınar, Geçitveren, Sarıkoç, Yeldeğen, Güleç köy, mahallelerinde, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11'inci madde (c) fıkrasında, 'il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa mütaalik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır', 66'ıncı madde 1'inci fıkrasında, 'kamu düzenini ve güvenliğini veya kişilerin can ve mal emniyetini sağlamak ya da toplumsal olayları önlemek amacıyla vali tarafından alınan ve usulüne göre tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananlar üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' hükümleri uyarınca 05 Mayıs 2016 saat 14.00 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

Vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanması maksadıyla ilimiz Mazgirt İlçesi Alhan, Cefan, Konacık, Seyitler, Babil, Aktarla, Koyunuşağı, Dayılar, İbimahmut, Dervişler, Akpınar, Geçitveren, Sarıkoç, Yeldeğen, Güleç köy, mahallelerinde devam eden operasyonlar sebebi ile sivil vatandaşlara yönelik oluşabilecek tehlike ve olumsuzlukların giderilmesi, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen operasyonlar sırasında halkın can güvenliğinin sağlanması maksadıyla belirtilen köy, mahalle, beldeler ve sokaklarda, sokağa çıkma yasağına uymaları önemle duyurulur."

ÇATIŞMADA 1 KORUCU YARALANDI

Sokağa çıkma yasağının konulduğu yerler arasında bulunan Sarıkoç Köyü'nde kalabalık bir PKK'lı grubun tespit edilmesi üzerine hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada 1 geçici köy korucusu yaralandı. Yaralı korucu askeri helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Bölgede PKK'lıların bulunduğu alanlar Kobra helikopterler tarafından ateş altına alırken, yer yer çatışmaları sürdüğü belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de 15 Köy ve Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • 40: Terörün anası da babasida Tunceli dir ddemiştim bunu kkafanıza sokun duyan duymayan a ssöylesin 27 21 Yanıtla Dadaş: Musaa o yuzden gupegunduz carsının ortasında halkın içinde karakola saldırdılar ha bide ordakiler okk halkıdır halk burda saloganı attı bunu sizin teror sevmez tavrınız bi git :) 1 3 Dadaş: Terorun ufagı buyugu olmaz o gun bir kadın ve bir polis sehit oldu bunu yani dersimlikerin terore tepkisi olay sonrasında polise kova fırlatan ordaki esnaflar oeki onlara ne diyecen hafi onu gectim çatışma esnasında terorsite arknda arkanda diye bagıran ordaki halka ne diyecen terorun bir tane dersimli kalkıpta olaya tepki gosterdimi peki yok? 0 0
  • Tax: Kilise hergün birsürü roket atiliyor ne hikmetse hükümetten hic ses seda yok yoksa kilis suriyedede bizmi bilmiyoruz. 37 2 Yanıtla Huzeyfe: Karşılık vwriliyor ne yapabiliriz suriyeye girsek heppiniz tayip suriyeye girdi savaşa soktu bizi diyecek ilk kişi sen ve senin gibilerdir 6 60 Gfb134: Huzeyfe tayyipi her konuda savunmaya bırak artık 0 1 Tax: Lan angut huzeyfe Türkiye cumhuriyetinin bir ili füzeile bombalaniyor senin deyyip isi gücü baskanlik ve milleti kandirmakla geciriyor yuuh size afyonlanmissiniz . 0 0
  • Dogubeyazıtlı: Tuncelililer oyuna gelmeyin unutmayın en kötü devlet yabancı devletten iyidir......inanın başka bir ülkenin himayesine girsek bu vatanı mumla ararız.....kişilerin yaptıgı yanlışı devlete maal etmek ahmahlık 26 8 Yanıtla Huzeyfe: Salih cim tuncelililere göre bu devlet kötü yani hükümet kemalci onlar onları anlıyorumda bizim sünnilere ne oluyorda alivinin peşinden gidiyorlar onlardan bizim kilerin peşine takılan yokda 0 0
  • Dersimli kurmanc: Pazar gunu dersim mamiki (merkez) de hdp mitingi mi vardir hevalen hore gidek ma. 8 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement