FLO Ayakkabı Alman Devi RENO Markasını Satın Aldı - Son Dakika
Ekonomi

FLO Ayakkabı Alman Devi RENO Markasını Satın Aldı

Flo mağazalarını bünyesinde bulunduran ayakkabı perakendecisi Ziylan Mağazacılık, Alman HR Grup'u yine Alman yatırım fon şirketi Capiton AG ile birlikte satın aldı.

02.04.2016 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziylan'dan yapılan açıklamada satın alma bedeline ilişkin bir bilgi yer almadı, ancak satın alınan HR Grup'un yıllık cirosunun 550 milyon euro olduğu belirtildi.

3 YILDA 10 MİLYON ÇİFT AYAKKABI TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

Açıklamaya göre; HR Grup, Avrupa'nın ikinci büyük ayakkabı perakende markası Reno'yu bünyesinde bulunduruyor. Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, "HR Grup'un satışını yaptığı 25 milyon çiftlik ayakkabının, üç yıl içerisinde, 10 milyon çiftinin Türkiye'de üretilmesini hedefliyoruz.

HEDEF 200 MİLYON EURO İHRACAT

Hedefimiz 200 milyon euro ihracat" dedi. Ziylan, HR Grup ve Ziylan Mağazacılık olarak toplamda yıllık 60 milyon çifti aşkın ayakkabı satışı ile 3.5 milyar TL ciro büyüklüğü ve 1,000 mağaza sayısına ulaşacaklarını söyledi. HR Grup 380'i Almanya'da olmak üzere altı ülkede toplam 505 Reno mağaza ile faaliyet gösterirken; yıllık 25 milyon çift ayakkabı satışı yapıyor.

2012'DE LUMBERJACK MARKASINI SATIN ALMIŞTI

Yakın coğrafyada Flo, Avrupa'da ise Reno markası ile büyüyeceklerini belirten Ziylan, "Hedefimiz bu sektörün Avrupa'daki iddialı ve önde gelen gruplarından birisi olmak. Bu doğrultuda satın almalarımız ve Avrupa pazarına dönük aksiyonlarımız önümüzdeki dönemde de devam edecek" dedi. Ziylan, 2012 yılında da Lumberjack markasını satın almıştı.

FLO Ayakkabı Alman Devi RENO Markasını Satın Aldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi FLO Ayakkabı Alman Devi RENO Markasını Satın Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • OKULDA TEST ÇÖZMEKTEN SIKILDIM ARTIK NABİ AVCI DUY: Okulda hocalar ders anlatmaktan çok test ve deneme çözdürürken dersleri bitiriyorlar sıkıldık her gün deneme her gün deneme eee fotokopi sagolsun artık duyun sesimizi milli egitim... 3 12 Yanıtla
  • Cocuklarimiz Cicektir: iDAM icin cocuklar yürüsün...meclisin gözüne gözüne! Cocuk istismarina IDAM meclisin gözüne gözüne 4 2 Yanıtla

Advertisement