Flütün Usta İsimleri Gümüşlük'te Sahne Aldı - Son Dakika
Güncel

Flütün Usta İsimleri Gümüşlük'te Sahne Aldı

Flütün Usta İsimleri Gümüşlük\'te Sahne Aldı

BODRUM'da düzenlenen '13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde flüt sanatçıları Bülent Evcil, Yossi Arnheim ve Arpist Çağatay Akyol sahne aldı.

05.08.2016 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BODRUM'da düzenlenen '13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde flüt sanatçıları Bülent Evcil, Yossi Arnheim ve Arpist Çağatay Akyol sahne aldı.

Bu yıl 13'üncü kez düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sürüyor. Festivalde, sanat yaşamı boyunca birçok ödüle layık görülen Sir James Galway tarafından neslinin en iyi flütçülerinden biri olarak tanımlanan Bülent Evcil, İsrail Filarmoni Orkestrasının baş flütçüsü ve Kudüs Müzik Merkezinin üflemeli çalgılar başkanı Yossi Arnheim ile yurtiçi ve yurt dışında birçok orkestrayla sahneye çıkan Arpist Çağatay Akyol sahne aldı. Koyunbaba Antik Taş Ocağı'nda düzenlenen konseri yaklaşık 550 sanatseverin izledi. Konser öncesi konuşma yapan Bülent Evcil, festival programında yer aldığı için Yossi Arnheim'e teşekkür ederek, "Yossi Arnheim, tek bir telefonumuzla bizi kırmayıp, davetimizi kabul etti. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Flüt sanatçısı Bülent Evcil ve Arpist Çağatay Akyol, ilk olarak J.S. Bach'ın 'Sicilliano' ve C.W. Gluck'ın 'Orfeu e Euridice' başlıklı eserini seslendirdi. Ardından Bülent Evcil sahneyi flüt sanatçısı Yossi Arnheim'e bıraktı. Akyol, Arnheim ikilisi, J. Ibert'ten 'Entracte' ve M. Miyagi'den 'Haru no Umi' adlı eserleri seslendirdi. Daha sonra tekrar sahneye gelen Bülent Evcil, Çağatay Akyol'la bir A. Piazzola yapıtı olan 'Bordel 1900'u seslendirdi. İkili, bu eserin ardından bir üçleme yaparak, Nihavent Longa, Katibim ve Şehnaz Longa adlı eserleri yorumladı. Yaklaşık 1.5 saat süren konser sonunda sanatçılar, dakikalarca ayakta alkışlandı.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Flütün Usta İsimleri Gümüşlük'te Sahne Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement