FMF Hastaları İzmir'de Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

FMF Hastaları İzmir'de Bir Araya Geldi

Ailevi Akdeniz Ateşi hastalığıyla mücadele eden FMF hastası vatandaşlar İzmir'in Menemen ilçesinde bir araya geldi.

18.08.2014 23:44  Güncelleme: 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM

Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde yaşayan FMF Hastaları tarafından kurulan 'FMF Hastaları Topluluğu'nun bu yıl 3.'sünü düzenlediği geleneksel semineri Menemen Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Hastalığın bilinirliğini arttırmak, teşhis ve tanısı konulan hastalara hastalık hakkında bilgilendirmede bulunmak ve hastaları bilinçli hale getirmek amacıyla düzenlenen seminere; Prof.Dr. Afik Berdeli, Prof.Dr. Ali Başcı, Kadın Hast. ve Doğum Uzm. Op.dr. Şule Aydın, Pdr ve Eğitim Uzm. Arzu Çalkın ve FMF Grup Yöneticisi Osman Elmas konuşmacı olarak katıldı.

BİLGİ ŞÖLENİ

FMF hastalığının tanınırlığını, bilinirliğini artırmak ve hastalığa dikkat çekmek amacıyla Türkiye'nin muhtelif bölgelerinden gelen FMF Hastaları'nın katılımıyla gerçekleştirilen ve sohbet havasında geçen seminerde; FMF Hastalığının çocuk hastalarda etkileri ve tedavi seçeneği, Amiloidozis teşhisi ve tedavisi, FMF Hastası Kadınlarda Hamilelik dönemi ve ilaç kullanımı , FMF Hastalığının sosyal hayata etkileri ve hastalık psikolojisini yenmenin yolları konulu sunumlar yapıldı. Uzman doktorlar tarafından hazırlanan sunumları izleyen katılımcılar, FMF hastalığı hakkında detaylı bilgiler edindi.Soru cevap şeklinde devam eden seminer'in sonunda, katılımcılar; FMF hastalığına karşı verdikleri bireysel mücadelelerini kendileri ile aynı kaderi yaşayan katılımcılarla paylaştı.

TEŞEKKÜR

Seminer sonunda; son yıllarda FMF Hastalığı'na yönelik yaptığı haberlerden ötürü; Kanal 35 Muhabiri Hasan Eser'e; 'Türkiye FMF Hastaları Topluluğu' tarafından bir teşekkür plaketi verildi. Teşekkür plaketini; FMF Grup Yöneticisi Osman Elmas'ın elinden alan Hasan Eser; duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel FMF Hastaları İzmir'de Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement