Foça Amfibi Şehitlerine Duygu Yüklü Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

Foça Amfibi Şehitlerine Duygu Yüklü Anma Töreni

Foça Amfibi Şehitlerine Duygu Yüklü Anma Töreni

Foça Amfibi Görev Grup Komutanlığı, Kıbrıs Barış Harekatı ve Güneydoğu’da şehit olan Mehmetçiklerin ailelerini düzenlediği duygu yüklü bir anma programında ağırladı.

20.11.2015 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foça Amfibi Görev Grup Komutanlığı, Kıbrıs Barış Harekatı ve Güneydoğu'da şehit olan Mehmetçiklerin ailelerini düzenlediği duygu yüklü bir anma programında ağırladı.

Foça Amfibi Görev Grup Komutanlığı, Kıbrıs Barış Harekatı ve Güneydoğu'da şehit olan Mehmetçikleri unutmadı. 53 Mehmetçiğin aileleri düzenlenen anma programında bir araya gelirken, duygu dolu anlar yaşandı. Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda, Amfibi Görev Komutanlığı'nın faaliyet alanları ve şehit düşen askerlerin hayat hikayelerinin anlatıldığı bir slayt gösterisi de sunuldu.

Gösteri sırasında şehit düşen evlatlarını gören aileler gözyaşlarına boğuldu. Programda konuşan Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, duygulandıran ve göğüs kabartan bir açıklama yaptı. Şirin, "Şanlı tarihimizi asil kanları ile yazarak, feragat ve fedakarlığın en büyük unvanı ve rütbelerin en yücesi olan şehadet mertebesine erişen şehitlerimiz, bizlere en anlamlı hediyeyi, kutsal vatan toprakları üzerinde bağımsız yaşama hakkını armağan etmişlerdir. Şehitlerimiz bizlere aynı zamanda vatanın savunulması ve ülkenin bekası için aynı azim ve irade ile mücadeleyi gerektiğinde bu uğurda ölümü bile göze alma ruh heyecanı ve azmini miras bırakmışlardır. Bugün bayrağımız özgürce alabildiğine dalgalanıyorsa, vatan toprakları üzerinde bağımsız olarak yaşayabiliyorsak, bunu Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz" dedi.

Konuşmaların ardından aileler Mehmetçiklerle beraber yemek de yedi. Daha sonra ise şehitler için düzenlenen hatıra fidanlığı ziyaret edildi. Tümamiral Aydın Şirin ve aileler, evlatlarının isimlerinin yazılı mezar taşlarına karanfiller koyup dua etti. Ailelerin ağırlanması gemi ve müze ziyaretleriyle son buldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Foça Amfibi Şehitlerine Duygu Yüklü Anma Töreni - Son Dakika


Advertisement