Foça, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Foça, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Foça, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla, Foça'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

18.03.2014 23:04  Güncelleme: 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıldönümü dolayısıyla, Foça'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Anma günü etkinliklerine; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Ülkü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, askeri erkan, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Daire Amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler, saat 10.30'da, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk Anıtı'na; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu. Çelenk sunumunun ardından, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okunarak, Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

Çelenk sunma töreninin sona ermesinin ardından, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'ne geçildi. Buradaki program öncesinde, şehitlerimiz için lokma döktürüldü. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nin holünde, ilçemiz Görsel Sanatlar öğretmenleri ve öğrenciler tarafından; "Çanakkale Savaşı'ndan Enstantaneler" konulu canlı performans sergisi açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız'ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından, Reha Midilli Anadolu Lisesi Korosu, "Çanakkale Türküsü"nü çok sesli olarak, seslendirdi. "Herkesin Bir Hayatı Vardı" isimli drama sunuldu. Reha Midilli Anadolu Lisesi Öğrencileri'nin rol aldığı dramatik gösteri, izleyenlere oldukça duygusal anlar yaşattı.

"18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıldönümü"programı; Bağarası'ndaki şehit kabrinin ziyareti ile Foça ve Bağarası'ndaki şehit yakınlarına yapılan ev ziyaretlerinin ardından sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı - Son Dakika


Advertisement