Foça'da Askeri Araca Saldırı Davası: 2 Tutuklama - Son Dakika
Yerel

Foça'da Askeri Araca Saldırı Davası: 2 Tutuklama

Foça'da 2 askerin şehit olduğu 12 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili görülen davada 5 tutuklu sanıktan 3'ü tahliye edildi.

21.07.2014 13:02  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foça ilçesinde 2 askerin şehit olduğu 12 kişinin yaralandığı askeri servis aracına yönelik saldırıyla ilgili 5'i tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada 3 sanık daha tahliye edildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 2 Eylül 2012'de polis ekipleriyle girdiği çatışmada yaralı olarak yakalanan ve hakkında 30 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Yunus Çiçek'in de bulunduğu 5'i tutuklu 8 sanık, olayın mağdurları ve aileleri ile tarafların avukatları ve Foça Belediyesi adına Avukat Semra Aydoğdu Özcan katıldı.

Tutuklu sanıkların avukatları, müvekkillerinin tahliyesini talep ederken, sanıklar da uzun süredir tutuklu olmaları nedeniyle mağdur olduklarını belirterek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Şevket Rabindüz, Faruk Kayli ve Şehmuz Rabindüz'ün tahliyesine, Yunus Çiçek ile Hasan Deliktaş'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

-Olay

Foça'da 9 Ağustos 2012 tarihinde askeri servis aracına yönelik bombalı saldırıda 2 asker şehit olmuş, 12 kişi yaralanmıştı. Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 2 Eylül 2012'de uygulama noktasında durdurulan araçta bulunan terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada da 1 polis memuru şehit olmuş, 1 polis ve 1 uzman çavuş yaralanmıştı. Burada çatışmaya girenlerin, Foça'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristler olduğu belirlenmişti.

Foça'nın Maltepe köyünden 6 Ağustos'ta ayrılan Yusuf Kafalı (55) ve Zekeriya Toksuz (55) ve Yeni Bağarası köyünden Bahrin Şirin'den (46) haber alınamamış, üç çiftçi bir gün sonra bölgedeki bir tarlada başlarına ve karınlarına isabet eden 3'er kurşunla öldürülmüş olarak bulunmuştu. Üç çiftçinin, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ölü ve yaralı ele geçirilen terör örgütü PKK üyelerince öldürüldüğü, sağ olarak yakalanan teröristin itirafları sonrasında tespit edilmişti.

Olayı soruşturan TMK 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Sinan Taşkın'ın hazırladığı iddianamede, eylemi PKK/KCK terör örgütünün askeri kolu olan TAK'ın üstlendiği belirtilmişti.

Tutuklu sanıklar Yusuf Çiçek'e 30 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl, Hasan Deliktaş'a 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl, Şevket Rabindüz'e 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl, Şehmuz Rabindüz'e 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl, Faruk Kayli'ya 26 kez ağırlaştırılmış müebbet, Reşit Ertuğrul, Kamil Solak ile tutuksuz sanık Ali Yapan'a 16'şar yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Foça'da Askeri Araca Saldırı Davası: 2 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement