Foça'da Askeri Araca Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

Foça'da Askeri Araca Saldırı Davası

Foça ilçesinde 2 Eylül 2012'de 2 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili 2'si tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

04.03.2016 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foça ilçesinde 2 Eylül 2012'de 2 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili 2'si tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Yunus Çiçek yer almazken, diğer tutuklu sanık Hasan Deliktaş ile taraf avukatları hazır bulundu.

Önceki duruşmada terör örgütü üyelerini, araçlarıyla Antalya'nın Kemer ilçesine götürdükleri iddiasıyla Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütüne yardım etme" suçlamasıyla yargılanan İsmail Avcı ve Kaysı Işık'ın dosyası, bu dosyayla birleştirildi.

Türkçe bilmediği için Kürtçe savunma yapacağını söyleyen tutuklu sanık Hasan Deliktaş'ın ifadesi tercüman aracılığıyla alındı. Yokluğunda yapılan işlemlere bir diyeceğinin olmadığını belirten Deliktaş, dosyaları birleştirilen iki sanığı tanımadığını ileri sürdü.

Cumhuriyet Savcısı Aladdin Dokur, hazırladığı mütalaasında tutuklu sanık Yunus Çiçek'in 29 kez ağırlaştırılmış ve 11 yıl, Hasan Deliktaş'ın 25 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl, tutuksuz sanıklar Şevket Rabindüz ile Şehmuz Rabindüz'ün 15'er yıl, Faruk Kaylı, Raşit Ertuğrul ve Ali Yapan'ın 21'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına, sanık Kamil Solak, İsmail Avcı ve Kaysı Işık'ın delil yetersizliğinden beraatine karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatları mütalaaya karşı savunma için süre istedi.

Mahkeme Başkanı Mümtaz Erdoğan, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

Foça'da 9 Ağustos 2012 tarihinde askeri servis aracına yönelik bombalı saldırıda 2 asker şehit olmuş, 12 asker yaralanmıştı. Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 2 Eylül 2012'de uygulama noktasında durdurulan araçta bulunan terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada da 1 polis memuru şehit olmuş, 1 polis ve 1 uzman çavuş yaralanmıştı. Burada çatışmaya girenlerin, Foça'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristler olduğu belirlenmişti.

Foça'nın Maltepe köyünden 6 Ağustos'ta ayrılan Yusuf Kafalı (55) ve Zekeriya Toksuz (55) ve Yeni Bağarası köyünden Bahrin Şirin'den (46) haber alınamamış, üç çiftçi bir gün sonra bölgedeki bir tarlada başlarına ve karınlarına isabet eden 3'er kurşunla öldürülmüş olarak bulunmuştu. Üç çiftçinin, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ölü ve yaralı ele geçirilen terör örgütü PKK üyelerince öldürüldüğü, sağ olarak yakalanan teröristin itirafları sonrasında tespit edilmişti.

Olayı soruşturan TMK 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Sinan Taşkın'ın hazırladığı iddianamede, eylemi PKK/KCK terör örgütünün askeri kolu olan TAK'ın üstlendiği belirtilmişti.

Tutuklu sanıklar Yunus Çiçek'e 30 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl, Hasan Deliktaş için 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl istenirken tutuksuz yargılanan sanıklardan Şevket Rabindüz'e 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl, Şehmuz Rabindüz'e 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl, Faruk Kayli'ya 26 kez ağırlaştırılmış müebbet, Reşit Ertuğrul, Kamil Solak ile Ali Yapan'a 16'şar yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Foça'da Askeri Araca Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement