Foça'da Bağarası Cemevi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Foça'da Bağarası Cemevi Açıldı

Foça\'da Bağarası Cemevi Açıldı

İzmir’in Foça ilçesinde inşa edilen Bağarası Cemevi, düzenlenen törenle açıldı.

26.05.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça ilçesinde inşa edilen Bağarası Cemevi, düzenlenen törenle açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi'nin katkıları ile yaptırılan Bağarası Cemevi'nin açılışı için tören düzenlendi. Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, Alevi dernek temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cemevi bahçesinde düzenlenen törende konuşan Alevi Kültür Derneği Foça Bağarası Şube Başkanı Munzur Küçük, katkılarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

Foça'nın 5 bin yıllık bir tarihi geçmişi olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, "Foça'da kurulan medeniyetler,barış, özgürlük ve demokrasi içinde yaşamaya devam ediyor. Her ortamda yaşam tarzını ve yaşamı vurguluyoruz. Herkesin özgür yaşayabileceği bir yaşam tarzı, gelenek ve göreneklerini güzel bir şekilde, barış içinde, özgürlük biçimde ve demokrasi içerisinde yaşamasını istiyoruz. İnsanların ibadet konusunda rahat etmesi, rahat bir şekilde yaşam tarzlarını devam ettirmesi oradaki idarecilere düşer" şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmalarında şunları kaydetti:

"Asırlar boyunca Anadolu'da Alevi inancı mensupları, cemlerini ama köy meydanlarında ama evlerinde icra ettiler. Şehirleşme ile birlikte kentlerimizde cemevi ihtiyacı doğdu ve biz de ilçe belediye başkanlarımızla bu ihtiyacı karşılamak için çalışıyoruz. Türkiye'de bunun öncülüğünü yoğun olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz ortak projeler yaparak gerçekleştirdi. Birliğimize, beraberliğimize ülkemizin payidar kalmasına bir damla da olsa katkımız olsun istedik" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça'da Bağarası Cemevi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement