Foça'da Dünya Tiyatrolar Gününe Özel Oyunlar - Son Dakika
Yerel

Foça'da Dünya Tiyatrolar Gününe Özel Oyunlar

Foça\'da Dünya Tiyatrolar Gününe Özel Oyunlar

Dünya Tiyatrolar Günü sebebiyle bir mesaj yayımlayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Uygar toplum, insanları birbirine karşı sorumlu olan toplumdur." dedi.

25.03.2015 11:02  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Tiyatrolar Günü sebebiyle bir mesaj yayımlayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Uygar toplum, insanları birbirine karşı sorumlu olan toplumdur. Tiyatro, insanları baskılardan kurtarıp, düşünüp de yüksek sesle söyleyemeyeceği şeyleri dile getiren özel sanattır" dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Dünya Tiyatrolar Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Demirağ, tiyatronun önemine dikkat çekerek, "Bir yaşam bilimi ve toplum sanatı olan tiyatro, halkın önüne bir sonuç olarak çıkar. Ne var ki, tiyatronun bir sonuç olması yanı sıra araç olma niteliği de vardır. Tiyatronun sonuç oluşu onun sanatsal bütünlüğünü, araç oluşu ise eğitimsel gücünü ortaya çıkarır. Devletin kültür izlencesi kapsamında yer alması gereken en önemli girişimi, yetişme çağında olan gençleri tiyatro eyleminin içinde yaşatmak olmalıdır" şeklinde konuştu.

FOÇA'DA TİYATRO GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİKLER

Öte yandan, Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında, Foça ilçesinde çocuklar ve yetişkinler için tiyatro sergilenecek. İzmir Kumpanya, Foça Belediyesi katkılarıyla çocuklar ve yetişkinler için iki oyun hazırladı. Oyunlar ücretsiz olarak 27 Mart 2015 Cuma günü Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde tiyatro severlerle buluşacak. "Kipita Ülkesi'ne Yolculuk" isimli çocuk oyunun ise saat 11.00 ve 15.30'da iki seans olarak sahneleneceği öğrenilirken, "Bi Dolu Komedi" adlı yetişkinlere yönelik oyun da saat 20.00'de izleyiciyle buluşacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça'da Dünya Tiyatrolar Gününe Özel Oyunlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement