Foça'da Gemi Karaya Oturdu - Son Dakika
Güncel

Foça'da Gemi Karaya Oturdu

Foça\'da Gemi Karaya Oturdu

İzmir'in Foça İlçesi'nde Yunanistan Bayraklı kuru yük gemisi fırtına nedeniyle sürüklenip karaya oturdu.

28.02.2012 17:03  Güncelleme: 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça İlçesi'ne bağlı Yenifoça Beldesi'nin Burunucu Mevkii açıklarında demirli olan Yunanistan Bayraklı 'Georgete K.' adlı kuru yük gemisi fırtına nedeniyle sürüklenip karaya oturdu.

Yunanistan'daki Elefsis Limanı'ndan, söküm için Aliağa Limanı'na gelmek üzere yola çıkan ve Foça İlçesi'ne bağlı Yenifoça Beldesi'ndeki Burunucu Mevkii açıklarında demirli bulunan Yunanistan Bayraklı 'Georgete K.' adlı 15 bin grostonluk kuru yük gemisi bugün sabah saatlerinde fırtına nedeniyle sürüklenmeye başladı.

176 metre uzunluğunda ve 27 metre genişliğindeki gemi, sahile yaklaşık 30 metre kala karaya oturdu. Gemi kaptanının kurtarma için yardım istemediği ve gemide yaralanan ya da ölenin olmadığını bildirdiği öğrenildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Sahil Trafik Kontrol ve Radar İstasyonu inşaatının açıklarında karaya oturan geminin kendi imkanlarıyla kurtulmaya çalıştığı belirtildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada hava sıcaklağının batı bölgelerde 8 ila 10 derece azalacağı tahmin edildiği, rügarın ise Doğu bölgelerde güney ve güneybatı, batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyı kesiminde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 Km/S), Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 Km/S), İç Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri; kuvvetli kar yağışı, şiddetli rüzgar, etkili yağmur, don ve çığ olaylarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmasını isterken tedbirlerin alınması uyarısında bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Foça'da Gemi Karaya Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement