Foça'da İpad İle Eğitim; - Son Dakika
Güncel

Foça'da İpad İle Eğitim;

Foça\'da İpad İle Eğitim;

Foça Reha Midilli İlkokulu "İpad/Tablet ile öğrenme ve öğretme" adlı erasmus + projesine ortak oldu.

15.11.2016 16:20  Güncelleme: 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki yıl sürecek olan proje kapsamında 22/26 ekim tarihleri arasında İspanya'nın Madrid kentinde düzenlenen ilk toplantıda Foça Reha Midilli İlkokulu sınıf öğretmeni Ozan Aras ve İngilizce öğretmeni Sakine Yılmaz diğer proje ortakları ile buluştu.

Bu buluşmada beş farklı ülkeden uzman öğretmenler tablet ile eğitim alanındaki tecrübelerini paylaştılar. İspanya, Finlandiya, İrlanda, Polonya ve Türkiye arasında yürütülen ve Türkiye ulusal ajansının finanse ettiği projede; öğrencilerin var olan dijital dünyadan en verimli şekilde faydalanmaları sağlanırken, derslere olan ilgi ve motivasyonlarının artırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında görüştüğümüz okul müdürü Ahmet Bakır; 21. yüzyılda artık eğitimin değiştiğini ve 21. yüzyıl çocuklarına 20. yüzyıl müfredatı ve eğitim teknikleriyle ulaşmanın zorlaştığından bahsetti."Bu proje okulumuz ve ilçemiz için eğitimde yeni ufuklar açacaktır. Eğitim bayrağını bir adım ileriye taşıyabildiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

.Projenin yürütücü olacak 3/a sınıfının öğretmeni Ozan Aras; tablet ile öğrenciler multimedya, interaktif videolar, grafikler, ses efektleri ile simule edilmiş bir hayatı yaşayarak öğrenir, bilgisayar ortamındaki eğitimsel oyunlarla öğrendiklerini pekiştirir. Böylece öğrenmenin kalıcı olması sağlanır. Öğrenciler, okuldaki çalışmaların yanı sıra okul dışında da internet olan her yerde öğrendiklerini tekrar ederek pekiştirme olanağı bulur.

Tablet çocukların hayatında sadece bir oyun aracı olmaktan çıkıp, öğrenme aktivitelerinin bir parçası haline gelmeli. bu proje ile öğrencilerimiz eğlenirken öğrenecek ve öğrendikleri daha kalıcı hale gelecek. Foça ilçe milli eğitim müdürü Yüksel Akar da bu tur projelerin çocuklara eğitim öğretimi sevdirdiğini ve başarı seviyesini artırdığını söyledi. İlçe milli müdürlüğü olarak Foça'daki her okula projeler konusunda destek verip yönlendirdiklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Foça'da İpad İle Eğitim; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.


Advertisement