Foça'da "ÖRGÜTLÜ Sanat İçin Dayanışma Sergisi" - Son Dakika
Güncel

Foça'da "ÖRGÜTLÜ Sanat İçin Dayanışma Sergisi"

Foça\'da "ÖRGÜTLÜ Sanat İçin Dayanışma Sergisi"

Trakya Ressamlar Derneği (TRED) ve Uluslararası Ressamlar Dayanışma Derneği (URED) üyelerinin resimlerinden oluşan Örgütlü Sanat İçin Dayanışma Sergilerinin 7.'si Foça'da açıldı.

06.04.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne, Alanya, İstanbul Beylikdüzü ve Eskişehir'in ardından Foçalı sanatseverlerin beğenisine sunulan resimler büyük ilgi gördü.

Serginin açılışını, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yaptı. Açılışa, Foça Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner ve Foça Halk Eğitim Müdürü Kemal Bulut'un yanı sıra çok sayıda sanatçı ve sanatsever de katıldı.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge yaptığı açılış konuşmasında, sezonun ilk sergisi olduğunu, Güzel Foçanın tarihine sanatına yakışan insanlarla dolu olduğunu ve ilçenin her alanda olduğu gibi sanattada bir inci olmaya devam edeceğini söyledi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'da; Foça'nın kültür sanat faaliyetlerinin çok değerli dostlarla devam ettiğini TRED ve URED üyelerini Foça'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Sergide; aralarında Kıbrıs, Yunanistan ve Azerbaycan'dan birer sanatçının da bulunduğu 25 ressamın 49 tablosu yer aldı. Kâğıt rölyef, sulu ve yağlıboya tabloların yanı sıra deri üzerine yapılmış resimler sergiyi gezenlerin ilgisini çekiyor.

TRED Kurucu Başkanı gazeteci-ressam Nazmi Metin amaçlarının halkın plastik sanatlara ilgisini arttırmak, ressam ve heykeltıraşlar arasında birlik ve dayanışmayı sağlayarak eserlerinin değerlendirilmesini sağlamak, genç ve yöre sanatçılarının eserlerinin dünyaya açılmasına, kurulacak sanat köprüleriyle de dostluk ve barışa katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Nazmi Metin, "Derneğimiz temsilcileri aracılığıyla Türkiye'nin değişik bölge ve kentlerinde sergilerini sürdürüyor.. 4 Mayıs'ta Kıbrıs'ta, 18 Mayıs'ta Edirne Keşan'da Örgütlü Sanat İçin Dayanışma Sergileri'ne devam edeceğiz. Foça'da gördüğümüz ilgiden çok memnunuz" dedi.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde ki sergi, 12 Nisan 2015 Pazar akşamına kadar açık kalacak. 09.00 -18.00 saatleri arasında gezilebilecek sergide, eserlerin satışı da yapılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Foça'da 'ÖRGÜTLÜ Sanat İçin Dayanışma Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement