Foça'da "Sarıkeçililer" Sergisi - Son Dakika
Yerel

Foça'da "Sarıkeçililer" Sergisi

Foça\'da "Sarıkeçililer" Sergisi

İzmir’in Foça ilçesinde, fotoğraf sanatçısı Zeki Oğuz tarafından hazırlanan “Sarıkeçililer” isimli fotoğraf sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

24.03.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça ilçesinde, fotoğraf sanatçısı Zeki Oğuz tarafından hazırlanan "Sarıkeçililer" isimli fotoğraf sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Fotoğraf sanatçısı ve yazar Zeki Oğuz tarafından hazırlanan "Sarıkeçililer" isimli fotoğraf sergisi, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde ziyarete açıldı. Yörük topluluğunun gündelik yaşamlarından kesitler içeren, Konya Toros Yaylalarında çekilmiş 48 fotoğraf, ziyaretçiler tarafından beğeni topladı.

Sergi hakkındaki düşüncelerini aktaran Zeki Oğuz, "Bu sergi, 2000 yılından bugüne çektiğim 'Sarıkeçili' göçerlerinin fotoğraflarından oluşuyor. Sergide 48 fotoğraf yer alıyor. 2000 yılında kitap projesiyle yola başladım. Kitap 'Yaylaların Özgür Çocukları Yörükler' adıyla iki baskı yaptı. 'Sarıkeçilileri' tanıtmak amacıyla, değişik kentlerde sergiler açtım. Bu benim Foça'ya üçüncü gelişim. Benim çok sevdiğim bir kent. Foça'da ilk kez sergi açmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise, sanatçı Zeki Oğuz'u Foça'da görmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Sayın Zeki Yavuz'u Foçamızda görmekten dolayı çok mutluyuz. Sanatçımız, evlerini ve hayatlarını nereye giderlerse beraberlerinde taşıyan insanlarımızı Sarıkeçili Yörüklerini anlatıyor. Bu çok değerli çalışmasını bizlerle paylaştığı için kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Sanatçı Zeki Yavuz, sergisinin açılışı ve saydam gösterisinin ardından sanatseverler için kitaplarını da imzaladı. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde açılan sergi, 27 Mart 2015 Cuma gününe kadar açık kalacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça'da 'Sarıkeçililer' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement