Foça'da 'Sessiz Çığlık' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Foça'da 'Sessiz Çığlık' Eylemi

İzmir'in Foça İlçesi'nde, emekli askerler ve tutuklu asker yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu üyelerince sessiz çığlık eylemi düzenlendi.

06.07.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça İlçesi'nde, emekli askerler ve tutuklu asker yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu üyelerince sessiz çığlık eylemi düzenlendi.

Demokrasi Meydanı'nda yüzlerce kişinin katıldığı eyleme Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) de destek verirken, Yazar- Şair Hüseyin Yurttaş ve Ataol Behramoğlu, Balyoz Davası'ndan 18 yıla mahkum edildikten sonra Anayasa Mahmakesi'nin hak ihlali kararıyla serbest bırakılan emekli Koramiral Lütfi Sancar ile emekli Albay Erdal Sarızeybek de konuşmacı olarak yer aldı. Eylem konuşmalardan önce Andımız'ın okunmasıyla başladı.

Bir kumpas kurulduğunu, bunun nedeninin, Ortadoğu'da haritaların değiştirilme isteği olduğunu belirten Ataol Behramoğlu şunları söyledi:

"Amaç Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) planına karşı çıkacak yurtseverleri tasfiye etmekti. Alçakça planlar kuruldu. Sivillere Ergenekon, askerlere Balyoz. Bu planların esas kurucusu emperyalizm ve şu anki Başbakan'dır. Tayyip Erdoğan'dan hesap sorulmalıdır. Cumhurbaşkanı olarak hırsızlık ve ihanet hesaplarından kurtulmak istiyor. Bundan sonraki eylemlerin amacı onu sanık sandalyesine oturtmak olacaktır."

'TORUN SEVMEK İSTERKEN ESARET YILLARI BAŞLADI'

Deniz Kuvvetleri'nde 40 yıl görev yaptığını, çocuklarının büyüdüğünün farkına varamadığını, yeterince sevemediğini, emekli olunca bu hayallerini torunuyla yaşamak isterken esaret yıllarının başladığını belirten emekli Koramiral Lütfi Sancar, 1.5 yaşındaki torununu 5 yaşında görebildiğini söyledi. Eşinin her çarşamba 1 saatlik cam arkasından görüşme için Foça'dan Silivri'ye yollara düştüğünü, bin 220 gün bu çileyi çektiğini anlatan Sancar, kendilerine bu dönemde destek veren herkese teşekkür etti.  SARIZEYBEK: ERDOĞAN SEÇİLEMEZSE AKP ÇÖKER

Konuşmasına, "2007 yılından bu yana, TSK'nın kahraman askerlerinin evlerine, makam odalarına, kozmik odalara girilişini ve ailelerin çektiği acıları izledik" diyerek başlayan Erdal Sarızeybek, sanıkların serbest bırakılmalarına rağmen yargılanmanın devam edeceğini, hakimlerin aynı hakim, hükümetin aynı hükümet olduğunu ifade etti. Sarızeybek şöyle konuştu:

"Cemaat savcısını, polisini görevden almışlar. Aldınız da ne yaptınız. İstanbul'dan aldınız Ankara'ya verdiniz. Savcı yine savcı, polis yine polis. Cemaat hukuku oldukça Türkiye'de hiç kimse güvende değildir. Ne AKP siyasetine, ne cemaat hukukuna güvenmiyoruz. Bunlar yarın aynı yağmurun altında ıslanacaklardır. Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilemezse, millet CHP- MHP ittifakını destekliyor demektir. Seçilirse CHP ve MHP'nin liderleri değişecek demektir. Erdoğan seçilemezse AKP çöker. Gün demokratik mücadele günüdür."

'SESSİZ ÇIĞLIKLAR SESSİZDİ, ONURLUYDU'

Ülkenin bugün 1918 yılında Mondros Mütarekesi'nin imzalandığı dönemden daha geride olduğunu öne süren son konuşmacı Hüseyin Yurttaş, Kemalizm'i asla yıktırmayacaklarını söyledi. Yurttaş şöyle dedi:

"Sessiz çığlıklar sessizdi, onurluydu. Vahşete karşı uygarca bir mücadeleydi. İçerideki subaylar, yazarlar, gazeteciler yeni kitaplar yazdı. O karanlığı bize anlattılar. AKP zihniyeti yerin dibine sokulacaktır. Erdoğan'ı yıkabilecek ilk hamlede birlikte davranırsak başarılı olabiliriz. Erdoğan ve zihniyetini ilk yumrukta yerle bir edelim. Başka çaremiz kalmadı. Bu adama mahkum olmamak için çabalamak, kenetlenmek zorundayız."

Bir saat süren ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atılan eylem olaysız sona erdi. Eylemin ardından Erdal Sarızeybek, kurulan stantta kitaplarını imzaladı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Foça'da 'Sessiz Çığlık' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement