Foça'da 'Yırca Zeytin Bahçesi' Oluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Foça'da 'Yırca Zeytin Bahçesi' Oluşturuldu

Foça\'da \'Yırca Zeytin Bahçesi\' Oluşturuldu

İzmir'in Foça İlçesi'nde, zeytin katliamının yapıldığı Soma'nın Yırca Mahallesi'ne ithafen 250 fidanlık 'Yırca Zeytin Bahçesi' oluşturuldu.

25.05.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça İlçesi'nde, zeytin katliamının yapıldığı Soma'nın Yırca Mahallesi'ne ithafen 250 fidanlık 'Yırca Zeytin Bahçesi' oluşturuldu.

İlçe Belediyesi'nin de desteğiyle Foça Forum Platformu; 6 bin 666 zeytin ağacının kesildiği Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'ne ithafen Foça'nın Kozbeyli Mahallasi'nde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe; CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.

Yırca'yı Foça'da yaşatmaktan mutlu olduklarını söyleyen Forum Sözcüsü Aksel Ağan, "Yırca'da 6 bin zeytin ağacının bir gecede iş makineleriyle yerle bir edildiğini öğrendik. Olayın üstünden kısa bir süre geçmesinden sonra termik santralin iptali kararı verildi. Ancak 6 bin zeytin ağacı artık yok. Bizler de Foça Forum olarak 'Yırca Direnişi'ne destek amacıyla aynı sorunları yaşadığımız Kozbeyli'de, Yırca halkı adına bir zeytin fidanlığı kurmak istedik. Bu zeytinler Yırca'yı unutturmayacak. Yeni katliamlara dur diyecek" dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da "İnsanların 5 bin yıldır Ege'yi tercih etmesindeki en önemli neden bu coğrafyanın önemli ve yaşanabilir olmasıdır. Bu güzel coğrafya, doğa, deniz, mavi ve yeşil buluştuğunda ortaya özel bir yaşam ve yaşam tarzı çıkıyor. Burada doğayı solursunuz. Onu gelecek nesillere taşımak artık her bireyin asli görevi olmuştur. Bu kadar çok kömüre dayalı termik santral yapma isteğini anlayamıyoruz. Gelip anlatsınlar, vatandaşla paylaşsınlar. Bu konuda Foça Belediyesi'nin tavrı nettir. İstemiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından 250 fidan dikimi gerçekleştirilip, can suyu verildi. Katılımcılar etkinlikte türküler eşliğinde halaylar çekti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Foça'da 'Yırca Zeytin Bahçesi' Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement