Foça Forum'dan Davet Var "Termiğe İnat, Yaşasın Zeytinle Hayat !" - Son Dakika
Güncel

Foça Forum'dan Davet Var "Termiğe İnat, Yaşasın Zeytinle Hayat !"

Foça Forum 24 Mayıs günü Kozbeyli'de oluşturulacak Yırca Zeytin Bahçesi ağaç dikim törenine sizleri davet ediyor.

16.05.2015 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nisan ayında Foça'da faaliyet gösteren sivil topluluk Foça Forum'un, Foça Belediyesi'nin destekleriyle sunduğu belgesel filmin gösterimi, Soma-Yırca'daki zeytin katliamını ve Yırca Halkının direnişini anlatan "Ölmez Ağaç" isimli belgesel film Foça'da gösterilmişti.

Yırca Köylülerinin, zeytin alanlarını, ağaçlarını korumak ve özgür yaşam alanlarını savunmak için verdikleri azimli, içtenlikli direnişleri, belgeseli izleyenleri oldukça duygulandırmıştı.

Gösterim öncesine Foça Forum adına bir konuşma yapan Aksel Ağan;

"Bugün burada genç yönetmenlerimizden Kazım Kızıl'ın, "Ölmez Ağaç" isimli belgeselini izleyeceğiz hep birlikte. 7 Kasım 2014 tarihinde, Soma Yırca'da 1 saat içinde kıyılan 6000 zeytin ağacının trajik öyküsü bu. Bu anlamda bu belgeseli soluksuz izleyeceğiz. Çünkü, bu bir kurgu değil. Kah yönetmenin, kah pek çok amatör kameranın görüntülediği, her bir anı, gerçek. Yırca Halkı, haklı mücadelesini sonunda kazandı. Onlara, bin selam olsun !

Ne yazıktır ki, bütün İzmir Bölgesi, aynı tehdit altında. Hepimizin bildiği gibi, Aliağa'da mevcut ve ilaveten yapılması planlanan termik santrallerin siyah dumanları, zeytinlerimizin yeşilini burada da karartıyor. Birileri termik santral tarlasını büyütmeye çalışırken, bizlerde; "Termiğe İnat, Yaşasın Zeytinle Hayat !" sloganı ile, zeytin bahçelerimize sahip çıkıyoruz.

Biz uzun bir zamandır, bahçemizde şenlikle, halaylar çekerek, türküler söyleyerek, tüm Foça Halkı ile hatta Yırca Halkını da davet ederek, birlikte fidanlarımızı dikmeyi planlıyorduk. Fakat geçtiğimiz kışın beklenmedik dondurucu soğukları ve ardından gelen, halen süregelen yoğun yağışlar, buna engel oldu. Açıkçası havanın düzelmesini ve toprağın tavlanmasını bekliyoruz. İşte bu bekleyiş esnasında, "Ölmez Ağaç - Yırca Belgeseli" ile buluştuk. Yönetmeni Kazım Kızıl'a emekleri için ve bu belgeseli bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyoruz." Demişti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Foça Forum'dan Davet Var 'Termiğe İnat, Yaşasın Zeytinle Hayat !' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement