Foça'nın Geleceği Ele Alındı - Son Dakika
Yerel

Foça'nın Geleceği Ele Alındı

Foça\'nın Geleceği Ele Alındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Gediz-Bakırçay Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejik Planlarını belirleme çalışmaları kapsamında düzenlediği Foça halk çalıştayı gerçekleştirildi.

11.04.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Gediz-Bakırçay Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejik Planlarını belirleme çalışmaları kapsamında düzenlediği Foça halk çalıştayı gerçekleştirildi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü(İYTE) ve Ege Üniversitesi'nin bilimsel katkılarıyla Foça Belediyesi Denizkent Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen çalıştayda, ilçenin varlıklarının yanı sıra sorunları da masaya yatırıldı. Çalıştayda ayrıca, "10 yıl sonra nasıl bir Foça görmek istiyoruz" sorusunun yanıtı arandı.

Foça Belediyesi Meclis Başkan Vekili Serdar Tunçbay, daire amirleri ve Foça Belediye meclis üyelerinin de katıldığı çalışmalarda, tarım, turizmin oda ve stk temsilcileri, muhtarlar, esnaf, girişimciler ve çok sayıda vatandaş, görüş ve önerilerini aktarma olanağı buldu.

İYTE Şehir Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Koray Velibeyoğlu da, yaptığı sunumda çalışmaların içeriği ve takvimi konularında katılımcılara bilgi verdi. Velibeyoğlu, sorun ve talepleri bölgede yaşayanların dilinden alacaklarını, Haziran ayına kadar yedi ilçede halk toplantılarının tamamlanacağını belirterek, Temmuz ayında sonuca ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Boyacı ise yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geleceği planlamak amacıyla yaptığı bu çalışmalarda, uzman görüşleri alındıktan sonra neler yapılabileceği sorusuna cevap bulunacağını söyledi. Boyacı: "Bu proje ile yerel potansiyelleri harekete geçirmeyi planlıyoruz. Elde edilecek sonuçlar belediyeye Kırsal Kalkınma Çalışmalarında rehberlik edecektir" dedi

Gediz Bakırçay Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisinin amacı ise; İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Aliağa, Dikili, Kınık, Bergama, Foça, Menemen, Kemalpaşa ilçelerini kapsayan bölgenin çevresel değerlerini koruyarak, yerel ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik tematik stratejik hedeflerin belirlenmesi, stratejik yol haritası ve eylem planlarının oluşturulması, ilgili yönetişim stratejileri ile izleme değerlendirme sistemine ilişkin model önerilerini hazırlaması olarak belirlendi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça'nın Geleceği Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement