Foça Tarımını Uçuracak Proje - Son Dakika
Yerel

Foça Tarımını Uçuracak Proje

Foça Tarımını Uçuracak Proje

Gediz Deltası’ndaki çiftçilerin 30 yıllık rüyası gerçekleşiyor.

22.08.2014 01:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gediz Deltası'ndaki çiftçilerin 30 yıllık rüyası gerçekleşiyor. İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın Ocak ayında Foça'ya yaptığı ziyaret esnasında müjdesini verdiği proje, çiftçinin ürününü kaldırmasının ardından nihayet uygulanmaya başlandı. Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge inşaat alanındaki faaliyetleri gördü ve inceleme yaptı.

Proje bittikten sonra yaklaşık 1.500 dekar arazideki taban suyu drene edilecek ve araziler tarıma elverişli bir hale gelecek. Geçtiğimiz yıl İl Genel Meclisi'nin, kapatılan İl Özel İdaresi'nin öz kaynaklarından tahsis ettiği ödenekle yapılacak bu işin sözleşme bedeli yaklaşık 500.000 TL olarak belirlendi. Ayrıca Devlet Su işleri Bölge Müdürlüğü de drenaj sonucu oluşacak fazla suyun tahliyesi için bölgeye ek bir pompa yerleştirecek.

Beraberinde Foça Tarım İlçe Müdürü Memduh Bülbül ve Yeni Bağarası Muhtarı Naci Aktuğ ile birlikte inşaat alanını gezen Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge çalışmaları yerinde inceledi. Yeni Bağarası Muhtarı Naci Aktuğ yaptığı açıklamada "Çiftçilerimizin 30 yıllık rüyası gerçekleşiyor, bölgemizde tarıma elverişli olmayan çiftçilerimizin verim alamadığı 1.500 dekar araziyi üretime katacağız. Drenaj yapılmış arazide dönümünde 700 kg ürün alınırken tuzlu olan arazide dönümünde 100 kg ürün bile alınamıyordu. Bu rüyamızı gerçekleştiren İzmir Valimiz Mustafa Toprak'a ve her zaman bizlerden desteğini esirgemeyen. Foça Kaymakamımız Niyazi Ulugölge'ye ilçemiz adına çok teşekkür ederim" dedi.

Projenin hayata geçirilmeye başlaması bölgedeki çiftçiler tarafından sevinçle karşılandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça Tarımını Uçuracak Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement