Folklor Ekiplerinden Gazze'ye Destek - Son Dakika
Yerel

Folklor Ekiplerinden Gazze'ye Destek

Folklor Ekiplerinden Gazze\'ye Destek

Uluslararası Halk Oyunları Festivalinde farklı ülkelerden gelen ekipler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkati çekmek için sahne aldı.

01.08.2014 21:47  Güncelleme: 00:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Festivali'nde farklı ülkelerden gelen ekipler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkati çekmek için sahne aldı.

Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne; İspanya, Letonya, Kanada, Romanya, Bulgaristan ve Kazakistan'dan folklor ekipleri katıldı.

Mehteran takımı ile folklor ekipleri, belediyenin önünden Kağıthane Meydanı'na "Özgür Filistin" yazılı pankartla yürüdü. Yürüyüş sırasında vatandaşlar da alkışlarla gruba destek verdi.

Etkinliğin açılışında konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, bu programın farklı bir anlam ifade ettiğini, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarla yüreklerin parçalandığını söyledi.

Kılıç, İsrail'in Gazze'deki okulları, camileri bombaladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu saldırılarda kadın, çocuk bin 500'e yakın insan katledildi. İsrail'in bu döktüğü kanda mutlaka bir gün boğulacağına inanıyoruz. Bu katliamlara başladığı zaman dünyanın önde gelen birçok ülkesinin İsrail'in yapmış olduğu operasyona destek vermesi son derece üzüntü verici. Geçtiğimiz zamanlarda da İsrail benzeri katliamlarda bulundu. Dünya sessiz kalırdı. Amerika başta olmak üzere Almanya, İngiltere gibi ülkeler bırakın sessiz kalmayı, İsrail'in yapmış olduğu operasyonları, katliamları destekleyen demeçler verdi. Bundan tüm dünya halkları büyük üzüntü duydu. Halk oyunlarını sunacak arkadaşlarımız gördüğünüz gibi 'Özgür Filistin' flamasını taşıdı."

Açıklamanın ardından folklor grupları, oyunlarını sergiledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Folklor Ekiplerinden Gazze'ye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement