Ford İşçisinin Eylemi Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Ford İşçisinin Eylemi Sona Erdi

Ford İşçisinin Eylemi Sona Erdi

Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda devam eden işçi eylemi, 15. günün gecesinde fabrika yönetiminin işçiler ile anlaşması ardından işçilerin toplu olarak iş başı yapması ile sona erdi.

04.06.2015 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ford Otosan Gölcük Fabrikası'nda devam eden işçi eylemi, 15. günün gecesinde fabrika yönetiminin işçiler ile anlaşması ardından işçilerin toplu olarak iş başı yapması ile sona erdi.

Ford Otosan Gölcük Fabrikası'nda çalışan işçiler tarafından Türk Metal Sendikası'na karşı başlatılan eylem, 15. günün gecesinde sona erdi. Akşam saatlerinde Ford Otosan yönetiminin işçilerin büyük bir çoğunluğu ile prensipte anlaşmasının ardından alanda eylem yapan işçiler vardiyalarına dönerek iş başı yaptı.

Eylemin sona ermesi ile ilgili konuşan ancak fabrika yönetimi ile anlaşamayan 12 kişilik işçi sözcüsü grup içerisinde yer aldığını söyleyen Hakan Cömert, "Şu an itibariyle üretimin ne durumda olduğunu bilemem ama direndiğimiz alanı boşaltmış durumdayız. İçeride iyi niyetli arkadaşlarımızın olmadığını öğrendik bunlar da bu grubun parçalanma sebebi oldular. Sabahki Eskişehir'in parçalanması ve içeri girmesinin de etkisi var. Dolayısıyla arkadaşlar sürekli psikolojik baskı altındaydılar ve bunu kaldıramadılar. Haliyle çözülmeler başladı ve içeri girme yapıldı şu an için. Şu an için yönetim kadrosunda bulunan 12 arkadaşımız işten çıkarıldı. Geri kalan arkadaşlarımız şu an işe başladı. Sıkıntı sadece bu 12 tane arkadaşımız için var. Biz de gereken hukuki yollar ile savaşımızı vereceğiz. Bugün bir toplantı yapıldı. Toplantıya biz girmedik. Ben alanı terk etmek istemedim. Onlara işle alakalı bir sıkıntı olmayacağı, herhangi bir dava açılmayacağı söylenmiş. Bunun neticesinde arkadaşlar içerideler şu anda. Şu an için imzalı hiçbir şey yok, sunulan hiçbir şey yok. Sadece arkadaşlara işe başlanılacağı ve hiçbir şekilde dava açılmayacağı söylenmiş. Bunun dışında başka bir şey yok şu an için" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ford İşçisinin Eylemi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement