Ford Otosan Bugün Üretime Başladı, Sendikalı İşçiler Eylemi Sürdürüyor - Son Dakika
Ekonomi

Ford Otosan Bugün Üretime Başladı, Sendikalı İşçiler Eylemi Sürdürüyor

Ford Otosan'dan yapılan açıklamada bugün saat 16.00-24.00 vardiyasında üretime başlanacağı duyuruldu. Sendika üyesi çok sayıda işçi ise iş başı yapmayıp eyleme devam etti.

21.05.2015 15:58  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da metal işçilerinin başlattığı ve dalga dalga yayılan iş bırakma eylemi sonrası Ford Otosan üretimi durdurma kararı almıştı. Ford'dan yapılan açıklamada üretime bugün 16.00-24.00 vardiyası ile yeniden başlanacağı duyuruldu. Sendika üyesi çok sayıda işçi ise iş başı yapmayıp eyleme devam etti.

EYLEMLER BAŞLAYINCA ÜRETİM DURDU

Ford Otosan işçilerinin, 20 Mayıs'tan itibaren eylem kararı almasının ardından, fabrika yönetimi de üretime belirsiz bir süreliğine ara verdiğini duyurmuştu. Yönetimin ara verme kararına "parça ikmalinde yaşanan kesintiler" gerekçe gösterilmişti.

FORD ŞALTER KALDIRIYOR

Birbirine yakın konumdaki Gölcük ve Yeniköy Fabrikasında yaklaşık 7 bin 150 çalışanı bulunan ve parça ikmalinde sorunla karşılaşması nedeniyle bugün üretimin durdurulduğu Ford Otosan'ın, bazı parçaların sevk edilmesine başlanması nedeniyle 16.00-24.00 vardiyası ile yeniden başlanacağı duyuruldu.

ÜRETİM SAAT 16.00'DA BAŞLIYOR

Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, Coşkunöz Metal'de üretimin başlaması ve yedek parça ikmalinin yeniden yapılması sonucu, Ford Otasan'ın bugün saat 16.00'dan itibaren üretime başlayacağını duyurdu. Yücel Yücel açıklamasında, "Bugün saat 16.00'dan itibaren 16.00-24.00 vardiyası ile yeniden üretime başlanacak. Çalışan arkadaşlarımızın, dışardan gelip provakatörlük yapmak isteyenlere uymayacaklarına inanıyorum. Ford Otosan işçisinin fabrikaları ve işine sahip çıkacaklarından kuşkumuz yok." dedi.

İŞÇİLERE SMS İLE BİLDİRİLDİ

Bu arada Ford Otosan'dan işçilere SMS yoluyla yapılan bildirimde parça problemi nedeniyle ara verilen üretime 16.00 vardiya girişi ile başlanacağı bildirildi. Mesajda, Gölcük fabrikası Kaynak Custom hattı ve Boyahane Yeni Hat çalışanları ile bu hatları destekleyen Üretim Planlama ve Kalite Güvence departmanlarının 16.00-24.00 vardiyası ile işe başlayacağı kaydedildi. Ayrıca bazı Ford Otosan işçilerine firma tarafından 21 Mayıs Perşembe gününden 04 Haziran 2015 Perşembe gününe kadar yıllık izinli sayılacakları yönünde mesajlar gönderildiği öne sürüldü."

SENDİKALILAR İŞBAŞI YAPMADI

Sendika üyesi çok sayıda işçi, işbaşı yapmayarak fabrika önünde eylemlerini sürdürüyor.

İŞÇİLER ARASINDA GERGİNLİK

Saat 16.00'daki mesaiye gelen işçiler, eylem yapan işçilerin tepkisiyle karşılaştı. Fabrikaya çok sayıda polis, TOMA ve çevik kuvvet ekibi gönderildi. İşçiler hep birlikte Türk Metal Sendikası aleyhinde sloganlar attı, 'Kazanana kadar mücadeleye devam.', 'İşbirlikçi satılmış, Türk Metal'i istemiyoruz.' pankartı açtı.

"EYLEMİ BİTİRMEK İÇİN FARKLI YOLLAR DENENİYOR"

Eyleme katılan Ford Otosan çalışanı Hakan Cömert, işbaşı yapılmasına tepki göstererek "İnsanların canına tak etti. Olayı bitirmek için farklı yollar deneniyor. Başarılı olamayacaklar. İçeride çalışan arkadaşlarımız var. Onları dışarı çıkartmıyorlar. Zorla insanları içeride tutuyorlar. İnsanlar haklarını istiyor, fazlasını istemiyor. Mücadele onun için. Toplanmalar onun için. İnşallah hakkımızı alacağız." diye konuştu.

"ZORLA İÇERİDE TUTULUYORLAR"

Fikri Möhürlü de bazı çalışanların zorla içeride tutulduğunu ileri sürerek, "İçeride olan arkadaşlarımız var. Zorla tutuyorlar. Bizi arıyorlar, sizin yanınızda olmak istiyoruz dediler. Hakkımızı almak için buradayız. Bizim arkadaşlarımız buraya gelene kadar buradayız. İsteklerimiz olana kadar buradayız." açıklamasında bulundu.


Ford Otosan Bugün Üretime Başladı, Sendikalı İşçiler Eylemi Sürdürüyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ford Otosan Bugün Üretime Başladı, Sendikalı İşçiler Eylemi Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • yorumcu: kovun hepsini gittsin caliscak adam bol 12 33 Yanıtla
  • vahyettin hıtay: işçiler haklarını almadan kesinlikle eylemlerine devam etsinler sendika başkanlarına dikat etsinler basendika başkanları bağımsız değildirler 29 3 Yanıtla
  • mühendis..bursa: arkadaşlar kendi düşen ağlamaz...bu firmalar işçilik girdileri düşük diye türkiyeyi seçiyor..yarın öbürgün bu firmalar fransaya..polanyaya ..çine kaçarda işsiz kalırsanız ağlanmayın....aldığınız paralar az uz değil..nankörlük yapmayın..gaza gelmeyin..ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar...yapmayın..etmeyin...burdan gaz verenler gezizekalı pravakatörler..kendi tuzları kuru..bende yansanayi çalışanıyım..hemen işbaşı yapın..geç olmasın 9 17 Yanıtla
  • isciyim lan.: Yav simdi akp olsada olmasa ben zaten issizim acim ulke batmis enflasyon artmis bana ne kardesim. 12 yildir kiradayim hala hep kredi karti ile geciniyorum allah bu kredi kartlarini cikaranlardan razi olsun cocuklara elbise eve ekmek goturuyorsam bu kartlar sayesinde tamam faiz var ama ne yapayim bir yerden para bulunca borcu veriyorim ay basi yine borc yapiyrouz allah erdogandan ve hukumetinden razi olmasin. 20 5 Yanıtla
  • hacı Şakir: Yerinize girecek milyonlarca işsiz ve Suriyeli var. Bilmem farkındamisnz 7 16 Yanıtla
  • olan bize olur: dünya devi ford size acıyacak degil üretimi başka ülkelere kaydırır olur biter 9 13 Yanıtla
  • fazlı bayındır: işcinin bu duruma düşmesinseki başlıca sebeblerden biri sendika hiç üç yıllık sözleşme olurmu bu doymuş sendikayı baımızdan atmak lazım işcinin ekmek mücadelesini sonuna kadar destekliyorum 18 0 Yanıtla
  • Bursa: Tofaşta işçinin aldığı para 1500 tl ama adamlar çalışmaktan tuvalete bile gidemiyolar. 16 1 Yanıtla
  • yolgezer türk: firmalar müşterilerine tazminat ödememek için as üretim ve yen üretimi başka ülkelerdeki fabrikalara kaydırabilir haçlılar size acıyacak degil 6 10 Yanıtla
  • işçi: 3 yıllık sözleşmemi olur arkadaş zaten enflasyon düşük gösteriliyor patron bile zam verse bu kadar verir ancak. 15 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement