Ford Mazeretsiz İşbaşı Yapmayan Eylemci Çalışanları Atacağını Duyurdu - Son Dakika
Ekonomi

Ford Mazeretsiz İşbaşı Yapmayan Eylemci Çalışanları Atacağını Duyurdu

Ford Mazeretsiz İşbaşı Yapmayan Eylemci Çalışanları Atacağını Duyurdu

Devam eden iş bırakma eylemi nedeniyle Ford Otosan yönetimi bir duyuru yayınladı. Şirket mazereti olmadan işbaşı yapmayanlarla yollarını ayıracaklarını açıkladı.

25.05.2015 18:39  Güncelleme: 08:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'daki Renault ve Tofaş fabrikalarında başladıktan sonra bazı otomotiv ve metal sektöründeki firmalara da yansıyan işçi eyleminin sıçradığı Ford Otosan Gölcük ve Yeniköy Fabrikaları'nda önemli bir gelişme yaşandı. Fabrikada normal üretim sürmesine rağmen kritik noktalardaki personel sıkıntısı nedeniyle aksamalar meydana geldiği kaydedildi. Ford Otosan Gölcük Fabrikası'nın önünde bugün de sayıları 300'ü aşan işçi işbaşı yapmayarak bekleyişlerini sürdürdü. Bunun üzerine Ford Otosan yönetimi bugün bir duyuru yayınladı.

'İYİ NİYET GÖSTERGESİ NET 1.000 TL'

Duyuruda, eylemlerin şirketin geleceğine, itibarına ve birliktelik ruhuna, markaya, Türkiye'nin uluslararası rekabet gücüne, ihracata ve çalışanlara zarar verecek seviyeye geldiği belirtildi. Makul bir mazeret bildirmeden halen işbaşı yapmayanların da işlerinin başına dönmesini, aksi takdirde İş Kanunu gereği iş akitlerinin feshi konusunda prosedür başlatılacağını bildirdi.

İŞTE O AÇIKLAMA

'Değerli çalışma arkadaşlarım' diye başlayan ve gelen talep üzerine görüşme yapıldığı belirtilerek bulunulan öneriler şöyle sıralandı:
– Üretimin başında olacak ve işine sahip çıkmayı sürdürecek hiç bir çalışanımızın işine son verilmeyeceği,
– Çalışma barışının sürmesi yönünde iyi niyet göstergesi olarak toplu sözleşme hükümleri değiştirilmeksizin destek çalışması kapsamında Mayıs ayı sonunda çalışanlarımıza net 1.000 TL tutarında destek yapılacağını,
– Yürürlükte olan toplu sözleşme hükümleri değiştirilmeksizin toplam geliri iyileştirmek adına sağlayabileceğimiz et katkı için de çalışma yapıp en geç bir ay içinde önerimizi ileteceğimizi,
– Bu sürecin başladığı Bursa ilimizde dahi yaygın bir mutabakatın sağlandığı bir ortamda bu taleplerin kabul edilmesinin mümkün olmadığını kendilerine ilettik.

Kanunen geçerli Toplu İş Sözleşmesi sürecinin tamamlanmasından aylar sonra başlatılan ve yasa dışı bir şekilde sürdürülen eylemler şirketimizin geleceğine, itibarına ve birliktelik ruhuna, markamıza, Türkiye'nin uluslararası rekabet gücüne, ihracatımıza ve her şeyden önce siz değerli çalışanlarımıza zarar verecek bir seviyeye gelmiştir.

Çalışanlarımızın pek çoğu işbaşı yapmışken bugün itibarıyla hala mazeret bildirmeden işbaşı yapmamış bir kısım çalışanımız bulunmaktadır. Üzülerek ve son çare olarak belirtmek isterim ki, sözkonusu durum İş Kanunu uyarınca iş akdini feshini gerektirdiğinden yasal prosedür başlatılarak, makul bir mazereti olmaksızın işbaşı yapmamış olan çalışanlarımız ile yollarımızın ayrılması zaruretinde kalınacaktır. Baskı altında işbaşı yapamayan çalışanlarımızın bugünden itibaren ilk vardiyalarında işbaşı yapmaları halinde mazeretleri değerlendirmeye alınacaktır.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ford Mazeretsiz İşbaşı Yapmayan Eylemci Çalışanları Atacağını Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Demokrat: Atın gitsin aynı şartlarda biz çalışırız. 3 4 Yanıtla
  • kenan: ford tutuşmuş gibi gözüküyorsun. Kazanan işçiler olacak merak etme sen 4 2 Yanıtla
  • dnz_akin: Sartlarinin kotu oldugunu sanmiyorum. Sadece daha cok zam istiyorlar ama cok surdurmesinler. Isci buldukca hepinizi teker teker ayiracaklar isten diye tahmin ediyorum. Isverenler sendikayi sevmez cunku. 3 1 Yanıtla
  • time passenger: Ford almanyada koeln sehrinde uretim yapan bir firma almanyada iscisini boyle tehdit etse alman isciler fabrikayi bunlarin basina gecirir.almanyada tek ford satilmaz.renault zaten almanyada satilmayan bir arac aradaki fark avrupali isci cok bilincli hepsi uni mezunu ve alman devleti her kosulda insandan yana makinadan degil 0 1 Yanıtla
  • İLK: ARKADAŞLAR DAHA DÜZGÜ YORUMLAR YAZIN HERKES ORDA EKMEK PARASI PEŞİNDE VE HAKKI OLAN TALEPLERDE BULUNUYORLAR 15 YILLIK BİR ELEMAN SAAT ÜCRETİ 8,5TL OLURKEN MÜDÜRÜ GENEL MÜDÜRÜ AYNI MİKTARLARDA MAAŞ ALSINLAR BU TEHDİTLER OLMAZ 0 0 Yanıtla
  • FORD OTOSAN ÇALIŞANI EŞİ: SİZ BU ÇALIŞANLARIN, NE ŞARTLARDA ÇALIŞTIKLARINI, NE KADAR MAAŞ ALDIKLARINI VE NASIL GEÇİNDİKLERİNİ NERDEN BİLİYORSUNUZ. BİR AİLEDE SADECE BİR BİREY ÇALIŞIYORSA VE BU ÇALIŞAN FORD OTOSAN İŞÇİSİYSE BU AİLE BORÇ İÇİNDE YAŞIYOR. TEMEL İHTİYAÇLARI DIŞINDA HERŞEYDEN KISMAK ZORUNDA KALIYORLAR. BU İŞÇİLERİN TEK İSTEĞİ EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMAK. İNSAN GİBİ YAŞAMAK. DAVULUN SESİ UZAKTAN HOŞ GELİR. ONLARIN ŞARTLARINDA BİR KAÇ AY YAŞASANIZ O FABRİKAYI YIKARSINIZ. LÜTFEN YORUM YAZARKEN BUNLARI DÜŞÜNÜN. 0 0 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement