Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Koç Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Koç Açıklaması

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Koç Açıklaması

"İhracattaki büyüme planlarına paralel olarak önümüzdeki 5 yıl içerisinde, Türk mühendis ve işçilerinin emeği olan Cargo kamyonların üretim rakamını ihracatla birlikte 20 bin adetler seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz" "Türkiye otomotiv sektörünün Ar Ge'ye en büyük yatırımı yapan şirketi olarak mühendislik.

02.06.2014 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, ihracattaki büyüme planlarına paralel olarak önümüzdeki 5 yıl içerisinde, Türk mühendis ve işçilerinin emeği olan Cargo kamyonların üretim rakamını ihracatla birlikte 20 bin adetler seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Koç, 4S konseptiyle Konya'da hizmete giren Nadir Avcan Ford Trucks bayisinin açılışında yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen açılışla birlikte Ford Otosan'ın bu konseptteki bayi sayısının 25'e ulaşacağını ifade etti.

Türkiye'nin kendi motorunu üreten ilk kamyon üreticisi olan Otosan'ın 55 yıllık tecrübeyle bugüne kadar 180 binin üzerinde kamyon ürettiğini belirten Koç, şunları kaydetti:

"İhracattaki büyüme planlarına paralel olarak önümüzdeki 5 yıl içerisinde, Türk mühendis ve işçilerinin emeği olan Cargo kamyonların üretim rakamını ihracatla birlikte 20 bin adetler seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Türkiye otomotiv sektörünün Ar-Ge'ye en büyük yatırımı yapan şirketi olarak mühendislik çalışmalarımızı da ihraç ediyoruz. Dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin'de motor üretimi için Jiangling Motors Corporation ile yaptığımız 12 yıllık anlaşma ile yüzde 100 Ford Otosan mühendisliğinin bir ürünü olan ECOTORG ağır ticari araç motorlarımız Çin'de üretilecek ve JMC markalı araçlarda kullanılacak."

Türk otomotiv sektöründe 13 yıl sonra yeni fabrika yatırımını Kocaeli Yeniköy fabrikası ile gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ali Koç, "Dünyada sadece Yeniköy fabrikamızda üretilecek olan Transit Courier modellerimizi 46 ülkeye satarak ülke ihracatına katkıda bulanacağız. Bu yeni kurduğumuz 110 bin kapasiteli fabrika ile toplam üretim kapasitemiz 415 bine çıkacak" dedi.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin Anadolu'ya yatırım yapmasının artık bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti.

Konya merkezli Orta Anadolu'nun, Marmara Bölgesi'nin alternatifi olma yolunda hızla ilerlediğine işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Son açıklanan ihracat rakamları göz önüne alındığında niye Konya, niye Orta Anadolu dediğimiz daha net bir şekilde anlaşılacaktır. 2014 yılının ilk 5 ayına baktığımızda Türkiye'nin ihracat artışı yüzde 8. Konya'nın ilk 5 ayda ihracat artışı yüzde 25. Son 11 yıla baktığımızda çok daha ilginç bir rakamla karşılaşıyoruz. Son 11 yılda Türkiye'nin ihracatı 3 misli artıyor, Konya'nın artışı ise 16 misli. Konya'nın 2023 hedefi, Türkiye'nin ihracatının yüzde 3'ünü gerçekleştirebilmek. Bütün bunlar artık Marmara Bölgesi'ndeki ekonominin Konya merkezli Orta Anadolu'ya kayması gerekliliğini de ortaya çıkarıyor. Bu noktada, Ford Otosan bunu mutlaka dikkate alıyordur ama daha fazla dikkate almalıdır. Bundan sonraki yatırımlarında ve fizibilite çalışmalarında Konya'yı daha iyi şekilde değerlendirmelidir diye düşünüyorum."

Konuşmaların ardından Ali Koç, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Ayşe Türkmenoğlu, KTO Başkanı Selçuk Öztürk ve diğer protokol üyeleri, kurdele keserek bayinin açılışını gerçekleştirdi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Koç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement