Ford Trucks Gaziantep'te Bayi Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Ford Trucks Gaziantep'te Bayi Açtı

Ford Trucks Gaziantep\'te Bayi Açtı

Interteks Ford Trucks 4S Plaza, Gaziantep’te düzenlenen törenle bayi ağlarına bir yenisini ekledi.

26.06.2014 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Interteks Ford Trucks 4S Plaza, Gaziantep'te düzenlenen törenle bayi ağlarına bir yenisini ekledi. Açılış töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılan eserin Gaziantep ve Adıyaman dostluğunun eseri olduğunu ifade etti.

Açılış töreninde konuşan Şahin, "Bu eser Gaziantep'in Adıyaman'ın dostluğunun bereketinin eseridir. Adıyaman-Gaziantep kardeşliğinin eseridir. Biz Adıyaman'ı çok seviyoruz. Bu şehir farklı bir şehir, şehirlerden herhangi bir şehir değil. Bölgenin yükselen bir yıldızı" dedi.

"Yeni hedefimiz Ortadoğu'nun lojistik merkezi olmak, finans merkezi olmak, üretim merkezi olmak" diyen Şahin, "Bunu yaparken de Adıyamanlı kardeşlerimizle beraber yapacağız, beraber büyüyeceğiz. Gelişen Türkiye'ye yakışan kentler olmak durumundayız. Dünyada muhteşem bir rekabet var. Herkes yarışıyor. Kentin cazibe merkezini oluşturabilmemiz için işte bu tarz eserlerin şehirde çoğalması gerekiyor. Biz zaten on yıllar önce bu şehri marka şehir diye ilan ettik. Hükümetimiz marka şehirler vizyonunu koymadan önce ilan ettik. Bize düşen şey bölgenin yükselen bir yıldız olmasının devamını sağlamak" ifadelerini kullandı.

Törene katılan Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grup Başkanı, Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ise, 180 binin üzerinde kamyon ve 550 binin üzerinde motor ürettiklerini belirterek, "Ford Otosan, kurulduğu günden bu yana Türkiye'de otomotiv sanayinin gelişimi yolunda büyük çabalar sarf etti. 1,1 milyon metrekarelik alana sahip olan ve bin 400 kişiyi istihdam ettiğimiz İnönü Fabrikası'nda 55 yıllık tecrübemizle bugüne kadar 180 binin üzerinde kamyon ve 550 binin üzerinde motor ürettik. İnşaattan nakliyeye farklı segmentlerde tüm müşterilerimize hitap eden geniş, güçlü ve rekabetçi bir ürün gamına sahibiz. Müşterilerimizin taleplerine uygun hızlı ve özel üretim çözümler sağlıyoruz" diye konuştu.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da, açılışı yapılacak olan tesisin Gaziantep'e katma değer sağlayacağını belirterek, "Bu yatırım Gaziantep'te bizim için gerçekten çok önemli. Bizler ticaretin nabzını tutuyoruz, ticaretin içindeyiz. Yapılan yatırımdan dolayı çok mutluyuz. Gaziantep yatırım için gerçekten doğru bir yer. Gaziantep'in kendi dinamikleriyle Türkiye'nin en çalışkan ili olduğunu iddia ediyoruz. Sanayi konusunda kendi ayakları üzerinde durarak en çok büyüyen ve gelecekte Orta Doğu'nun ve Orta Asya'nın çıkış kapısı durumunda. Bu yatırımlarla daha iyi noktalara geleceğimizi düşünüyorum" dedi.

Açılışı gerçekleştirilen bayi sahibinin Adıyamanlı olması sebebiyle açılış törenine katılan Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, bayi sahibi olan Dicle ailesine teşekkür ederek, "Dicle ailesinin Gaziantep gibi ekonomik bağımsızlığını kazanan ve Türkiye'de en fazla ihracat yapan bir ilde böyle bir tesisin açılması beni gururlandırıyor. Bundan dolayı Dicle ailesini tebrik ediyorum" dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, bayi açılışının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Kutlu, "Türkiye'de istikrar olunca, Türkiye büyümeye devam edince holdinglerimiz yatırımlarını sürdürüyor. Allah istikrarımızı, huzurumuzu bozmasın" şeklinde konuştu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, bayi sahibi Mustafa Dicle'ye bereket kasesi hediye etti. Daha sonra kurdele kesimi yapılarak açılış gerçekleştirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ford Trucks Gaziantep'te Bayi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement