Ford Trucks'ın 22. Bayisi Erzurum'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Ford Trucks'ın 22. Bayisi Erzurum'da Açıldı

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Koç: "Yüzde 100 yerli mühendislik ve işçilikle ürettiğimiz çekici ve kamyonlarımızla Türkiye ekonomisine katma değer sağladığımızı düşünüyoruz.

13.11.2014 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, "Yüzde 100 yerli mühendislik ve işçilikle ürettiğimiz çekici ve kamyonlarımızla Türkiye ekonomisine katma değer sağladığımızı düşünüyoruz. İnönü fabrikamızda ürettiğimiz ağır ticari araçlarımızda kullandığımız motorlar yüzde 100 yerli mühendislik ve üretim gücünün bir ürünüdür" dedi.

Yakutiye ilçesi Sanayi Siteleri'ndeki Cindilli Otomotiv'de Ford Trucks'ın yeni bayisinin açılışında konuşan Koç, Cindilli Otomotiv'in 2013 yılında ve 2014 yılının 7 aylık döneminde Ford'un pazar lideri olduğunu belirtti.

Ford'un servis ve müşteri memnuniyetinde de başarılı olduğunu vurgulayan Koç, " Erzurum'da pazar payımız 4,2. Bunu da ülke averajı olan 20'lere getireceğinize inanıyoruz. Ford Trucks 4S için bize güvenerek yaptığınız bu yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Koç, Ford Otosan olarak otomotiv sektörüne kamyon montajıyla başladıklarını hatırlatarak, 1982 yılında dönemin olumsuz ekonomik şartlarına rağmen Eskişehir İnönü Fabrikası'nı kurarak, Türkiye'nin ilk kamyon üreticisi olduklarını ifade etti.

Aradan geçen zaman içinde çekici, kamyon ve aktarma organlarını 55 yıldır ürettiklerini dile getiren Koç, "Yüzde 100 yerli mühendislik ve işçilikle ürettiğimiz çekici ve kamyonlarımızla Türkiye ekonomisine katma değer sağladığımızı düşünüyoruz. İnönü fabrikamızda ürettiğimiz ağır ticari araçlarımızda kullandığımız motorlar yüzde 100 yerli mühendislik ve üretim gücünün bir ürünüdür. Bize göre Türkiye'nin motorudur. Mühendislerimiz tarafından geliştirilen ve yine yurdumuzun işçilerinin alın teriyle üretilen yerli çekici ve kamyonlarımızla yurt içinde büyük bir rağbet görürken yurt dışında da Türk malı damgasıyla bizleri gururlandırıyor" diye konuştu.

Koç, sadece araçları değil teknolojiyi de ihraç eder konuma geldiklerini vurgulayarak, dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin'de 2013 yılında ağır ticari araç motorları üretimi için anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Çin'de Türk mühendislerinin dizayn ettiği motor ve kamyonların Çin'de üretileceğini ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Bu sadece bizim için değil ülkemiz için de çok büyük bir övünç kaynağı. Otomotiv sektörünün nereden nereye geldiğini göstermesi açısından çok önemli. Çok yakın zamanda Başbakanımızın katılımıyla da Fiat Doblo'larını da Ford Connect gibi Amerika'ya ihraç töreni olacak. Hem Ford hem Fiat hem de Türkiye'de diğer otomotiv firmaları çok büyük başarılara imza atıyorlar. Bunun şöyle bir önemi var, bilhassa hükümetimiz inovasyona katma değeri yüksek ürünlerin üretimine çok ciddi teşvikler veriyor. Yabancı firmalarla yaptığımız ortaklıklar Türk işçisini, mühendisliğini güçlendiriyor. Bizlerin performansı da bu global şirketlerin yeni markalarını ülkemize getirmesini sağlıyor."

Kamyon işi için bayilerin bu yıl 125 milyon liralık yatırım yaptığını dile getiren Koç, 22. Ford Trucks bayisini açtıklarını, yıl sonunda 25 rakamına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Koç Holding Ford Erzurum Bölge Bayi sorumlusu Muammer Cindilli de 22 yıl önce otomotiv işine girdiğini belirterek, "Başta Erzurum olmak üzere Kuzey Doğu Anadolu bizi kabul ederse kazandığımızla bölgede yatırım yaparız diye yola çıktık. Sözümüzü tuttuk. Erzurum'dan para kazandık, Iğdır'da, Kars'ta Erzincan'da yatırımlar yaptık. Ardahan'da da yer aldık yapamayınca kamu yararına çalışan bir derneğe öğrenci yurdu yapması için devrettik" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonunda Cindilli, Koç'a çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum milletvekilleri Recep Akdağ ve Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ali Koç, Muammer Cindilli ve diğer katılımcılar açılış kurdelesini kesti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ford Trucks'ın 22. Bayisi Erzurum'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti
    20:14 Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti

    Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde MHP'den seçilmesi dolayısıyla ziyaret etti. Gelgör, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek başarı dileklerini iletti. Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek Gelgör'e teşekkür etti. Ziyarete Osmancık Belediye Meclis Üyesi Fatih Eren de katıldı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve başarılar diledi.

  • Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi
    20:13 Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi

    Afyonkarahisar'da FETÖ'ye üye olmak suçundan hüküm giyen Ş.E, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı ve kamudan ihraç edildiği öğrenilen hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi
    20:08 Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi

    Bitlis'te Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle program düzenlendi. Vali Erol Karaömeroğlu, turistlerin farklı destinasyonlara olan ilgisinin arttığını belirtti. Bitlis'in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaömeroğlu, Bitlis'in doğal güzelliklerinin ve tarihi eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını ifade etti.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.


Advertisement