Formaları Yok, Bölge Şampiyonasına Gidecekler - Son Dakika
Yerel

Formaları Yok, Bölge Şampiyonasına Gidecekler

Formaları Yok, Bölge Şampiyonasına Gidecekler

Altıntaş'ın Saraycık kasabasında ki genç futbolcular tüm yokluklara rağmen Yıldız Kızlar Futsal Turnuvasında rakiplerini yenerek şampiyon oldu.

08.01.2015 14:21  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altıntaş'ın Saraycık kasabasında ki genç futbolcular formaları, ayakkabıları, topları ve en önemlisi de Spor Salonu olmamasına rağmen Yıldız Kızlar Futsal Turnuvası'nda rakiplerini teker teker yenerek Şampiyon oldu. Toplam 43 öğrencisi bulunan Saraycık Ortaokulu'nun başarılı gençleri Bölge Şampiyonası öncesinde Altıntaş kaymakamı ve Belediye Başkanı başta olmak üzere Milli Eğitim camiası ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden destek bekliyor. Haber Tavşanlı Gazetesi başarı hikayesinin mimarı genç öğretmen Mert Sezer'e ulaştı çocukların, ailelerinin, öğretmen arkadaşlarının neler hissettiğini, Bölge yarışmaları öncesinde ki taleplerini dinledi. Onlar Kütahya'yı en iyi şekilde temsil edebilmek için sadece 8 kişilik spor malzemesi istiyor.

Kütahya'da gerçekleştirilen Futsal Turnuvası'nda şampiyon olan Altıntaş Saraycık Ortaoklu'nun Yıldız Kızlar Takımı belki de Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan büyük bir başarı hikayesine imza attı. Toplamda 43 öğrencisi bulunan okulda sadece 25 kız öğrenci eğitim öğretim görüyor. Bu öğrenciler arasından 8 kişiyi tespit eden beden eğitimi öğretmeni Mert Gezer, futsalda hiçbir tecrübesi bulunmayan öğrencilerini, salonu olmayan kasabada okulun yemekhanesinde çalıştırarak Kütahya Şampiyonu yaptı.

Saraycık Ortaokulu'nun bugüne kadarki en büyük sportif başarısı olan Futsal İl Birinciliği Kupası okulun en güzel köşesinde sergileniyor. Öğrencilerin bu sevinci yaşamadan önce çalışmalar esnasında büyük zorluklar çektikleri öğrenildi. Forması olmayan gençlere Salihli'de ki bir lisenin emanet forma gönderdiği, salonda kayan ayakkabıların çıkartılarak çorapla idman yapıldığı ve ağırlık oranı yüksek top yerine havası indirilmiş futbol topuyla idman yapıldığı öğrenildi.

Saraycık halkının da taktir ettiği gençler şimdi 5-7 Mart'ta yapılacak olan Bölge Şampiyonası'nda Kütahya'yı temsil etmeye hazırlanıyor. Haber Tavşanlı Gazetesi'nin ulaştığı başarılı gençlerin antrenörü beden eğitimi öğretmeni Mert Gezer " Burası küçük ve imkanları dar olan bir okul. Çocuklarımızla inancımızı ortaya koyarak Futsal'da şampiyon olduk. Bu başarı gençlerimize belki de tüm yaşamlarını etkileyecek kazanımlar sağladı. Özgüven olgusunu net bir şekilde hissettiler. Onlar formasız, ayakkabısız, topsuz yani hiçbir imkanları yokken okullarına Şampiyon ünvanıyla döndüler. Buradan Salihli'de öğretmenlik yapan babama da teşekkür ediyorum. Bir lisenin formalarını bize emanet gönderdi, bu hafta geri götüreceğim. Şimdi ilerleyen günlerde yeri daha sonra açıklanacak olan ve 5-7 Mart'ta yapılacak Bölge Şampiyonası'nda Kütahya'yı temsil etmeye hazırlanıyoruz. Çocuklarımız için, Kütahya'mız için beklentilerimiz var. İlimizde ki turnuvada merkez ve Tavşanlı okulları düzenleriyle gerçekten farklı olduklarını hissettirdiler. Bizlerde bölge yarışmalarında düzenli tertipli görünmek istiyoruz. Forma başta olmak üzere, ayakkabı ve topa ihtiyacımız var. Yetkililerden destek bekliyoruz " dedi

Bu arada Altıntaş Saraycık Ortaokulu'nun başarısı sonrasında vatandaşlarda destek çağrısında bulunarak " Bu çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Onlar imkansızlıklar içerisinde başarılı olunabileceğini gösterdiler. Bazı malzemelere ihtiyaçlarının olduğunu öğrendik. Kütahya Valimiz sayın Şerif Yılmaz, başta olmak üzere Kütahya Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Gençlik Spor İl Müdürü Sadık Ölçen'in duyarsız kalmayacaklarına inanıyoruz. Onlar Kütahya'yı temsil edecekler. İlimize yakışır bir şekilde müsabakalara katılmalılar " ifadelerini kullandı.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Formaları Yok, Bölge Şampiyonasına Gidecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement