Fosiller ve Çaylaklar Nazım Hikmet'te Buluştu - Son Dakika
Yerel

Fosiller ve Çaylaklar Nazım Hikmet'te Buluştu

Fosiller ve Çaylaklar Nazım Hikmet\'te Buluştu

1961'de Orta Doğu Teknik Üniversitesinin ilk öğrenci topluluklarından biri olarak kurulan THBT mezunları, Dilek Ağacı "Halk Kültüründe Doğa" gösterisi düzenledi.

11.11.2015 10:10  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1961'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin ilk öğrenci topluluklarından biri olarak kurulan Türk Halk Bilimleri Topluluğu (THBT) mezunları, Yenimahalle Belediyesi ile Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde ortaklaşa Dilek Ağacı "Halk Kültüründe Doğa" gösterisi düzenledi.

İnsan ile doğa ilişkisini elen alan gösteride üniversitenin 60'ıncı yılını da kutlayan mezunları, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan ve meclis üyeleri de yalnız bırakmadı. Her yıl güncel bir temayı sahneye koyan topluluk, "Halk Kültüründe Doğa" teması ile günümüzde 'insan-doğa yabancılaşmasından ve 'doğa için mücadele etme' ironisinden hareketle kurgulanan gösteriyle tam puan aldı. Gösteride ağaçların anlamlandırdığı şarkıları yöresel oyunlarla harmanlayan mezunlar, kendilerini fosiller ve çaylaklar olarak tanımladı. Muhteşem korosuyla ve sinevizyonlarıyla tarih öncesinden başlayarak insanın mutluluğunu, aşkını, üzüntüsünü, derdini doğa üzerinden nasıl ifade ettiğini sergileyen topluluk ayakta alkışlandı.

BAŞKAN YAŞAR'A PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Vatandaşa muhteşem bir görsel şov yaşatan ve kulakların pasını silen konser, plaket töreniyle devam etti. Başkan Yaşar'ın desteklerinden ötürü plaket aldığı törende, Yaşar'a plaketini kendisi de ODTÜ THBT mezunu olan Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan takdim etti. Plaket için mezunlara teşekkür eden Yaşar, mezunlarına fosil öğrencilerine çaylak ismi takan ODTÜ'lülere "Nazım Hikmet'e, Yenimahalle'ye hoş geldiniz fosiller ve çaylaklar" diye seslenerek, "Bugün ülkemizde ve dünyamızda doğaya vahşice saldırılar yapılıyor. Bu yüzden bugün burada doğa sevgisini ve doğa bilincini işlemeniz çok örnek bir davranış. Biz buyuz, biz Anadolu'yuz. Ege'nin zeybeği de bizim, Doğu'nun barı da bizim, Karadeniz'in barı da bizim, Orta Anadolu'nun orta oyunları da bizim. Hepsi bizim değerlerimiz. Hepsinden bir mısra icra edildiğinde içimiz kıpır kıpır oluyor. Çünkü onların içerisinde insan sevgisi var, doğa sevgisi var, çevre bilinci var, paylaşım var, aşk var, birleşme var, bütünleşme var. Böyle güzel bir gösteriyi bizlere sunduğunuz için hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

Gecenin sonunda Özaslan ve Acar ile birlikte Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılarak Ankara Kulübü'ne teslim edilen Ankara Konağı'na giden Yaşar, Acar'a tesisi gezdirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fosiller ve Çaylaklar Nazım Hikmet'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement