Fotoğraf Sanatçısı Olcay'a Teşekkür Belgesi - Son Dakika
Yerel

Fotoğraf Sanatçısı Olcay'a Teşekkür Belgesi

Fotoğraf Sanatçısı Olcay\'a Teşekkür Belgesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, düzenlemiş olduğu fotoğraf yarışmasında derece elde eden Bitlisli fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay’a teşekkür belgesi gönderdi.

24.03.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı, düzenlemiş olduğu fotoğraf yarışmasında derece elde eden Bitlisli fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay'a teşekkür belgesi gönderdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılında başlattığı küresel imaj kampanyasından yola çıkarak ülkemizi "ev-yurt " kavramlarıyla özdeşleştiren turistik, tarihi, doğal ve kültürel değerlerimizi konu alan "Sizce Türkiye Neyin Evi/Yurdu?" (Turkey Home Of ... ") adıyla düzenlenen Ulusal Fotoğraf Yarışması'na 990 katılımcı toplam 3 bin 382 adet fotoğraf ile başvuru yapmıştı. 'Turkey Home Of' sloganı çerçevesinde sürdürülebilir bir marka değeri oluşturmak isteyen bakanlık, herkesin öne çıkartmak istediği farklı değerleri kendi objektiflerinden yansıtmalarını ve fotoğrafların Türkiye'yi tanıtmasını istedi. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) üyesi Türkiye Fotoğraf Federasyonu'nun (TFSF) işbirliğiyle gerçekleştirilecek yarışmaya katılan ve aynı zamanda aldığı birçok ödülle adından söz ettiren Ahlat Fotoğrafçılar Derneği (AHFOD) Başkan Yardımcısı ve fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay'ın ikisi Ahlat'tan bir tanesi ise Van'dan olmak üzere toplamda 3 fotoğrafı derece alan 91 fotoğraf arasında yer aldı. Yarışmada derece alan Olcay'a Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi gönderildi. Bakanlık ayrıca yarışmaya gönderilen 3 bin 382 fotoğraf arasından dereceye giren 91 fotoğrafı bir albüm halinde yayınladı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özkan Olcay, çektiği fotoğraflarla bölgeyi tanıtmaya çalıştığını belirterek; "Son yıllarda bazı ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılarak bölgemizin tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Turkey Home Of' sloganı ile düzenlenen ulusal fotoğraf yarışmasına da bu doğrultuda katıldım. Yarışmaya katıldığım 4 fotoğraftan 3'ü derece aldı ve ödüllendirildi. Yarışmanın ödül töreni ve sergisi şubat ayı içerisinde Ankara'da yapıldı, fakat ben işlerimden dolayı katılamadım. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile yaptığım sözleşme ile derece alan fotoğrafların kullanım hakkını bakanlığa devrettim. Ayrıca yarışmaya katılarak elde ettiğim başarıdan dolayı Kültür Bakanlığı tarafından şahsıma özel teşekkür belgesi gönderilerek derece alan fotoğrafların yer aldığı fotoğraf albümü hediye edildi. Fotoğraf sanatını icra etmemdeki en büyük amaçlarımdan biri de bölgemizi fotoğraf aracılığıyla tanıtmaktır. Bu amacıma ulaşmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Bölgemizi ve Bitlis'i fotoğraf sanatı aracılığıyla ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtmak için çalışmalarımı sürdüreceğim" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fotoğraf Sanatçısı Olcay'a Teşekkür Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement