Fotoğraf Sanatçısı Olcay Ödülünü Aldı - Son Dakika
Yerel

Fotoğraf Sanatçısı Olcay Ödülünü Aldı

Fotoğraf Sanatçısı Olcay Ödülünü Aldı

Bitlisli fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu yıl düzenlediği 8. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında kazandığı ‘Öğrenci Özel Ödülünü’ törenle aldı.

16.12.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlisli fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu yıl düzenlediği 8. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında kazandığı 'Öğrenci Özel Ödülünü' törenle aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının Deniz Bank'ın sponsorluğunda düzenlediği "8. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması" ve "Tarıma Değer Katanlar 2016" ödül törenleri ile sergi açılışı, Bakanlık ile Denizbank işbirliğinde Ankara'daki bir AVM'de gerçekleştirildi. Düzenlenen ödül törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, müsteşar yardımcıları ile Deniz Bank yetkilileri, jüri üyeleri ve ödül kazanan fotoğraf sanatçıları katıldı.

50 bin lira tutarında ödülü bulunan yarışmaya bu yıl 529 katılımcı, 2 bin 317 eserle katıldı. Devlet sanatçısı Ozan Sağdıç, fotoğraf sanatçısı Mehmet Arslan Güven, Deniz Bank Kültür Sanat Danışmanı Perihan Yücel, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Şevket Barca'dan oluşan seçici kurulun değerlendirmeye aldığı eserlerden 18 eser ödül, 120 eser ise sergileme ve albüm çalışması için seçildi. Ödül töreni ve sergi açılışında dereceye giren fotoğraf sanatçılarına kazandıkları para ödülleri ve plaketleri de takdim edildi.

Bölgeden çekmiş olduğu fotoğraflarla tanıtıma katkı sunan gazeteci ve Bitlisli fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay da, Hizan ilçesinden çekmiş olduğu arı kovanları fotoğrafıyla kazandığı özel ödülü bakanlık yetkililerinin elinden aldı.

Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay, çektiği fotoğraflarla bölgeyi tanıtmaya çalıştığını belirterek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu yıl 8'ncisini düzenlediği Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasına da genel kategori ve ayrıca açık öğretim fakültesi öğrencisi olduğum için öğrenci kategorilerinde katıldım. Jüri değerlendirmesi sonucu Hizan ilçesinde çekmiş olduğum arı kovanları fotoğrafımla öğrenci kategorisinde özel ödüle layık görüldüm. Düzenlenen ödül töreninde kazandığım para ödülünü ve plaketimi teslim aldım. Bu yarışmada ilimi temsil edip ismini duyurmak benim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Fotoğraf sanatını icra etmemdeki en büyük amaçlarımdan biri de bölgemizi fotoğraf aracılığıyla tanıtmaktır. Bu amacıma ulaşmanın da mutluluğunu yaşıyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fotoğraf Sanatçısı Olcay Ödülünü Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement