Fotoğraf Tutkunlarının Yeni Adresi Konya! - Son Dakika
Güncel

Fotoğraf Tutkunlarının Yeni Adresi Konya!

Fotoğraf Tutkunlarının Yeni Adresi Konya!

Tarihi ipek yolu üzerinde bulunan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Konya, fotoğraf tutkunlarının da önemli durakları arasında bulunuyor.

20.05.2015 10:34  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnanç turizmi açısından Dünyada önemli bir yerde olan Konya, doğal yaşam alanlarına düzenlenen geziler olarak nitelendirilen "foto safari" turizminde de adından söz ettiriyor.

Özellikle Kulu'da 186 kuş çeşidinin bulunduğu Düden Gölü, Beyşehir Gölü Milli Parkı, Hacı Akif Adası Milli Parkı, Kuş Cenneti Adası, Dedegöl Dağları, Obruk Gölleri ve Anamas Yaylaları doğa fotoğrafçıları için iyi bir kaynak oluşturuyor.
Panoramik görüntüsü ve bölgede yaşayan kuşlarla tam bir tabiat harikası olan Meke Krater Gölü de, yerli-yabancı turistlerin ve fotoğraf sanatçılarının vazgeçemedikleri ilginç yerlerden arasında bulunuyor.

Konya'nın birçok turizm çeşidinin bulunduğu illerden biri olduğunu belirten Turizm Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Metin Çelik, "Konya medeniyetler ve inançlar beşiğidir, çok sayıda medeniyetten kalma tarihi eserler mevcuttur. Bundan dolayı önemli bir turizm destinasyonudur. Çok sayıda turizm çeşidinin bulunduğu Konya'nın "foto safari" turizminde de destinasyon olma potansiyeli vardır. Buradaki doğa harikası mekanlar fotoğrafçılar için bulunmaz fırsatlar sunuyor. Konya önümüzdeki süreçlerde "foto safari" alanında ön plana çıkabilir." Şeklinde konuştu.




Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fotoğraf Tutkunlarının Yeni Adresi Konya! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement