Fotoğrafçı Süer'den Irak'ta 2 Sergi - Son Dakika
Kültür Sanat

Fotoğrafçı Süer'den Irak'ta 2 Sergi

Fotoğrafçı Süer\'den Irak\'ta 2 Sergi

Diyarbakırlı fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, Süleymaniye ve Ranya kentlerinde 2 de sergi açacak.

30.07.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Federal Kürdistan bölgesinde düzenlenen 'Halklar arasında barış ve işbirliği sağlanmasında sanatın rolü' konulu uluslarası sempozyuma davet edilen Diyarbakırlı fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, Süleymaniye ve Ranya kentlerinde 2 de sergi açacak.

Rayal Kültür Merkezi'nin Müdürü Xalid Qadir, Federal Kürdistan hükümeti Kültür Bakanlığı ile Rayal Kültür ve Sanat Merkezi'nin işbirliğiyle düzenlenen ve Süleymaniye, Ranya ve Erbil kentlerinde düzenlenecek uluslararası sempozyumda, uluslararası barışın sağlanmasında sanatın ve sanatçının rolü tartışılacağını söyledi. Seminer ve etkinlikler 1-8 Ağustos 2015 günleri arasında Ranya, Süleymaniye ve Hewlêr'de yapılacak. Seminere Türkiye, Irak, Lübnan, Bahreyn, Ürdün, Mısır ve Cezayir ile Kürt bölgesinden 30 kadar ünlü ressam katılacak. Seminer için Türkiye'den fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer davet edildi. Etkinlikler çerçevesinde bazı ünlü Arap ve Kürt ressamların sergileri de açılacak.

Diyarbakırlı sanatçı Mehmet Masum Süer ise Süleymaniye ve Ranya kentlerinde açacağı ve 50 Kürt sanatçısının portrelerinden oluşan fotoğraf sergisiyle etkinliklerde yar alacak. Süer, daha önce de Irak'ta, Diyarbakır kentini ve Kürt kültürünü tanıtan 5 sergi açmıştı. Fotoğrafçı Mehmet Masum Süer, seminer ve konferanslarda başta Ortadoğu'da olmak üzere dünyada barışın sağlanması için sanatçıların yapmaları gerekenlerin tartışılacağını, ülkemizde yaşanan son acı gelişmelerden dolayı bozuk bir moralle toplantı ve etkinliklere katıldığını söyledi. Süer, ancak buna rağmen çok sayıda Kürt ve Arap sanatçısının, barış sloganı etrafında birararaya gelmelerinin ve barış arayışı çabası içinde olmalarının sevindirici ve umut verici olduğunu belirtti.

Diyarbakırlı Fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, son yıllarda başta Diyarbakır, Hasankeyf, Mardin ve Van illerinden çektiği fotoğraflarla ilgi çekiyor. Süer'in uluslararası yarışmalar ve fotoğraf dergilerinden aldığı 27 ödülü var. Bugüne kadar aralarında Amerika, Belçika, Hırvatistan ve Irak'ta açılan sergiler de dahil olmak üzere 12 sergi açtı. Uluslararası fotoğraf dergisi 'Light and Composition'un 'En İyi 100 Fotoğrafçı' listesinde yer alan sanatçının Diyarbakır'dan 4 fotoğrafı da posta pulu olarak bastırıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Fotoğrafçı Süer'den Irak'ta 2 Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement