Fotoğraflarınızı Saklamanız İçin 7 Gizli Uygulama! - Son Dakika
Teknoloji

Fotoğraflarınızı Saklamanız İçin 7 Gizli Uygulama!

Fotoğraflarınızı Saklamanız İçin 7 Gizli Uygulama!

Sizlere anlatacağımız bu 7 uygulama ile kimsenin görmesini istemediğiniz fotoğraflarınızı gizleyebileceksiniz.

30.09.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sizlere anlatacağımız bu 7 uygulama ile kimsenin görmesini istemediğiniz fotoğraflarınızı gizleyebileceksiniz.

Son dönemlerde özellikle iCloud yoluyla ünlülerin çıplak fotoğraflarının sızdırılması ile gündeme gizlilik ve fotoğraflarımızı koruma konuları bomba gibi düştü. Kişisel fotoğraflarınızı, özel fotoğraflarınızı hatta telefonunuzda bulunabilecek namahrem fotoğraflarınızı 3.kişilerin gözetiminden ve telefonunuzu eline alan kişilerden korumak için yapacağınız işlem ise sadece aşağıda listelediğimiz uygulamalardan birini yüklemek ile halledebileceğiniz kadar kolay.

İşte her türlü fotoğrafınızı saklayabileceğiniz gizli uygulamalar:

1.Private Photo Vault

Private Photo Vault uygulaması ile fotoğraflarınızı bir albüm içine yerleştirip ardından bu albüme erişim için PIN kilidi koyabiliryorsunuz. Bu basit koruma yönteminin yanında uygulamanın size sunduğu son derece güzel iki fırsat daha var. Eğer birisi bu albüme sizden habersiz girmeye çalışır ve yanlış şifre girerse uygulama bu kişinin gizlice fotoğrafını çekiyor ve lokasyonunu not ediyor. Böylece bu işlemi kimin yapmaya çalıştığını öğrenebiliyorsunuz. Bunun yanında bir tuzak şifre belirleyip albümü görmek isteyenleri bu şifre ile kandırabilirsiniz. Tuzak şifre ile albüme girildiğinde albüm sizin daha önceden belirlediğiniz tuzak fotoğraflarla dolu olacak ve kişi gizlemek istediğiniz fotoğraflara ulaşamayacak. Sadece İOS kullanıcıları için kullanılabilir olan bu uygulama üstelik ücretsiz.

Private Photo Vault

2.Gallery Lock Lite

Öncelikle diğer uygulamaların aksine Gallery Lock Lite bir görünmezlik moduna sahip. Yani sizden başka kimse telefonunuzda bu uygulamanın var olduğunu bilmiyor çünkü görünmezlik modunda telefon içerisinde bu uygulamanın olduğunu anlamanın bir yolu yok. Bu moddan çıkmak için ise önceden belirlediğiniz bir şifreyi başında "#" olmak üzere yazıp arama tuşuna basmanız yeterli. Bunun yanında 3 yanlış şifre girişinde ön kamera ile telefonunuzu kurcalamak isteyen kişilerin fotoğrafı da anında alınıyor. Ücretsiz sürümünde sınırlı sayıda fotoğrafı arada çıkan reklamlar ile gizleyebileceğiniz bu uygulamanın sınırsız sayıda fotoğraf gizleyebileceğiniz ve reklam içermeyen hali Google Play Store 'da 4.25 dolara satılmakta. Gallery Lock Lite 'ı sadece Android kullanıcıları kullanabiliyor.

Gallery Lock Lite

3. Best Secret Folder

Bu uygulamayı telefonunuza yüklediğinizde uygulama ikonu yerine "My Utilities" adlı bir klasör oluşuyor. ve kimse bu klasörün aslında bir gizli uygulama olduğunu tahmin edemiyor. Parola koyarak fotoğraflarınızı koruma imkanı sunan bu uygulamanın tek kötü yanı parola sıfırlama seçeneğinin olmaması. Yani koyduğunuz parolayı unutmamanız gerekiyor. Best Secret Folder sadece İOS kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor üstelik ücretsiz.

Best Secret Folder

4.KeepSafe

Son derece basit bir kullanıma ve arayüze sahip KeepSafe fotoğraflarınızı ve videolarınızı bir albüm altında PIN kodu ile koruyor. Ancak korumak istediğiniz fotoğrafları galerinizden silmeyi unutmayın çünkü KeepSafe onları silmiyor. Şifre yanlış girildiğinde öten bir alarma da sahip olan KeepSafe hem Android hem de İOS yazılımına sahip cihazlara ücretsiz olarak yüklenebiliyor.

KeepSafe

5.KYMS

KYMS 'yi telefonunuza yüklediğinizde ikon ve görünüş olarak aslında bir hesap makinası yüklemiş oluyorsunuz. Bu hesap makinasına önceden belirlediğiniz şifreyi girdiğinizde ise gizli galeriniz gün yüzüne çıkıyor. Sadece fotoğrafları değil dosyalarınızı, Word, excel, powerpoint çalışmalarınızı gizleyebileceğiniz bunun yanında webden ve bilgisayarınızdan görseller ekleyebileceğiniz bu uygulama sadece İOS kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Hatırlatmak da fayda var KYMS 'de tamamen ücretsiz.

kyms

6. Vaulty

Şifre korumalı galeri mantığı altında çalışan Vaulty bunun yanında fotoğraflarını filtrelemeniz ve üzerinde oynamalar yapmanıza da izin veriyor. Şifre yanlış girildiğinde ön kamera ile giriş yapmak isteyen kullanıcının fotoğrafını çekip sizi bilgilendirebilen bu uygulamada sadece fotoğraf değil,videolarınızı da gizleyebiliyorsunuz. Vaulty ücretsiz olarak Android kullanıcıları tarafından kullanılabilir.

Vaulty

7. PhotoVault

PhotoVault aslında bir galeri uygulaması. İçinde herkese gösterebileceğiniz fotoğrafları koyabileceğiniz public ve gizlenmesi gerektiğini düşündüğünüz private galeri seçenekleri bulunan uygulama Android kullanıcıları için 1.50 dolara Google Play Store'da satılıyor.

PhotoVault

The post Fotoğraflarınızı Saklamanız İçin 7 Gizli Uygulama! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Fotoğraflarınızı Saklamanız İçin 7 Gizli Uygulama! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement